- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

„Sokolovi“ lete u drugu fazu Mundobasketa – Kanada brojala do 128!

© Foto : FIBA Nikola Vučević
Nikola Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Pratite nas
Košarkaši Crne Gore pobedili su u drugom kolu Mundobasketa Egipat rezultatom 89:74 i imaju maksimalan učinak, što je rezultiralo prvim mestom u Grupi D, ispred Litvanije koja ima meč manje. Kanada je baš kao što se i očekivalo demolirala Liban rezultatom 128:73, usledila je još jedna ubedljiva pobeda posle razbijanja Francuske.
Kanada je i pre starta Mundobasketa slovila za drugog favorita, tik iz Sjedinjenih Američkih Država, i već posle uvodna dva kola je postalo jasno da je takva prognoza apsolutno opravdana.
Australija Nemačka Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Mundobasket 2023
Drama od početka do kraja – derbi dana na Mundobasketu pripao Nemačkoj
Uništili su Šaj Gildžus-Aleksander, Nikel Aleksander Voker i drugovi Francuze rezultatom 96:65, pa je bilo jasno da Liban nema šta da traži protiv selekcije javorovog lista.
Već na ovaranju susreta posle prvih 10 minuta, Kanada je imala 29:13, dok je u drugoj četvrtini zatrpala koš rivala sa neverovatnih 37 poena, a rezultat na poluvremenu bio je 68:30. Kako je vreme odmicalo, tako je prednost Kanade rasla i na kraju je susret okončan pobedom od 55 razlike - 128:73.
Standings provided by Sofascore
Kada je u pitanju dvoboj Crne Gore i Egipta, „sokolove“ je do trijumfa po običaju predvodio NBA as Nikola Vučević sa 16 poena, uz sedam skokova i jednom asistencijom.
Crnogorci su bez ikakvih problema opravdali ulogu favorita protiv i drugim trijumfom u isto toliko mečeva na Svetskom prvenstvu obezbedili su sebi mesto u narednoj fazi takmičenja, a to je novoformirana grupa, u koju bi trebalo uz tih da prođu i Litvanci, koji se nešto kasnije sastaju sa Meksikom.
Sokolovi na krilima Nikole Vučevića su poleteli još od prve četvrtine, koju su rešili dvocifrenom razlikom 27:17, pa je već tada bilo jasno da je samo pitanje kojim rezultatom će biti okončana utakmica drugog kola Grupe D.
Ehab Amin Saleh držao je koliko je mogao Afrikance u igri, postigao je čak 26 poena uz tri skoka i jednu asistenciju, ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi evropska selekcija.
Do odlaska na odmor Crna Gora je imala prednost od 14 poena - 51:37, a naturalizovani Crnogorac američkog porekla Kendrik Peri je imao jedno izuzetno zakucavanje, kada je u punom sprintu projurio preko čitavog parketa i na kraju "poleteo".
U nastavku je selekcija Boška Radovića zaigrala dosta rasterećenije, pa je Egipat uspeo da bude ravnopravan rival u trećoj četvrtini - 19:19.
Ipak, Crna Gora je do kraja susreta preko bivšeg košarkaša Crvene zvezde Nikole Ivanovića uspela dodatno da poveća prednost i da na kraju slavi rezultatom 89:74.
Ivanović je posle Vučevića bio drugi najefikasniji košarkaš Crne Gore sa 15 ubačenih poena, po dva skoka i asistencije.
Crna Gora će naredni meč odigrati protiv Litvanije i sva je prilika da će upravo taj susret odlučivati o tome ko će biti prvi u Grupi D i preneti dva boda u novoformiranu grupu.
Standings provided by Sofascore
„Malo su oni protivnik koji nam ne leži, igraju dosta brzo. Naša je greška što nismo više forsirali našu igru, ušli smo u njihovu trku, a to nam ne odgovara. Bitno je da smo ostvarili taj prvi cilj i prošli u drugu grupu. Čestitke mojim saigračima. Nema sad opuštanja, da probamo da ostvarimo još bolji rezultat, čeka nas meč sa Litvanijom, poštujemo ih. Biće to najbolja utakmica za kraj, spremićemo se“, rekao je lider Crne Gore Nikola Vučević.
Australija Nemačka Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Mundobasket 2023
Drama od početka do kraja – derbi dana na Mundobasketu pripao Nemačkoj
Italija Dominikana Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Mundobasket 2023
Dominikana nije dozvolila da upali trik Italijana – Angola „dotukla“ razočaranog domaćina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala