- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Dominikana nije dozvolila da upali trik Italijana – Angola „dotukla“ razočaranog domaćina

© AP Photo / Aaron FavilaItalija Dominikana Mundobasket
Italija Dominikana Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Pratite nas
Košarkaši Dominikanske Republike savladali su selekciju Italije na Mundobasketu rezultatom 87:82, dok je u drugoj utakmici Grupe A Angola savladala domaćina Filipine sa 80:70.
Posle prvih utakmica Italije i Dominikanske Republike u grupi A sve je vodilo ka tome da će susret ove dve reprezentacije vrlo moguće doneti spektakl i to se i desilo. Posle serije 12:0 na startu utakmice sa Italiju i dva tajm-auta u prva tri minuta Dominikanske Republike, situacija je polako počela da se okreće.
Rudi Gober - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Mundobasket 2023
Letonci neverovatnim preokretom eliminisali Francuze, a Japanci priredili čudo protiv Finske!
Prva deonica obilovala je nervozom i tenzijom na obe strane, a klupa Italije dobila je tehničku vrlo rano pa je to poremetilo i igrače na parketu koji su na kraju posle prvih deset minuta vodili – 19:13.
Čekali su Dominikanci da se probudi Karl Entoni Tauns, a kada se to desilo Italijani su upali u problem i sve teže uspeli da sačuvaju prednost.
Australija Nemačka Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Mundobasket 2023
Drama od početka do kraja – derbi dana na Mundobasketu pripao Nemačkoj
Pred kraj druge deonice nervoza je eksplodirala na klupi Italije, a Đanmarko Poceko je zbog nove rasprave dobio i novu tehničku zbog koje je morao da napusti teren.
Đanmarko Poceko - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Mundobasket 2023
Još jedna cirkuska predstava /foto/
Posle napetih deset minuta Dominikanci su bili bolji i drugu deonicu odigrali su bolje – 25:20, pa je tako Italija na poluvreme otišla sa minimalnom prednošću od 39:38.
Sa sedam trojki Dominikanci su silovito odigrali treću četvrtinu u kojoj im je napad funkcionisao fantastično. Preokrenuli su rezultat, ali i stigli do dvocifrene prednosti.
Pravu rapsodiju prikazala je reprezentacija Dominikanske Republike, dok je Italija bezuspešno pokušavala da se vrati trojkama koji bi trebalo da su jedno od jačih oružja tog tima. Međutim, ubacili su samo dve i Dominikanci su na još jednu pauzu mogli zadovoljniji jer su tokom treće deonice ubacili 31 poena naspram 17 koliko su uspeli Italijani.
Dok je Italija nastavila da srlja, trojke Dominikane nastavile su da ulaze u koš i u poslednjoj deonici. Činilo se da su Italijani kilometrima daleko od preokreta iako je možda Poceko upravo svojim isključenjem želeo da ih probudi kao što je to učinio na Evrobasketu protiv Srbije.
Stari trik nije upalio protiv novog protivnika, nervoza je postajala sve veća, a nesportski faul Polonare na manje od tri minuta do kraja utakmice skoro da je zapečatio pobedu Dominikane.
Italijani su se probudili u poslednjem minutu, smanjili su prednost Dominikane na sedam poena, a onda i samo na pet poena. Ostalo je 25 sekundi do kraja, a Dominikanci su napravili faul u napadu. Posle drame Dominikana je ipak slomila Italiju!
Najzaslužniji za pobedu bili su Tauns i Felis koji su ubacili po 24 poena, dok je Spisu bio najefikasniji u selekciji Italije sa 17 poena, pet skokova i četiri asistencije.
U drugoj utakmici Grupe A, Filipini su doživeli i drugi poraz na takmičenju, na njih je izgleda veoma uticao poraz od Dominikanske Republike u prvom kolu pa su zabeležili neuspeh i u drugom.
Bolja od domaćina bila je Angola, rezultatom 80:70, pokazavši raznovrsnu igru u kojoj su poene upisali gotovo svi košarkaši.
Na drugoj strani, u redovima domaćih, košgeterski raspoložen bio je samo Džordan Klarkson, ali je potrošio previše lopti i za 21 poen je iskoristio čak 22 šuta.
Standings provided by Sofascore
Raul Neto - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Mundobasket 2023
Pobeda u suzama zbog zastrašujuće povrede /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala