- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Bogdanov promašaj karijere i Karijeva lekcija: „Nije lako...“ /video/

© Foto : KSS / Nebojša ParaušićSvetislav Pešić i Bogdan Bogdanović
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
Sudeći po onome što stiže iz Manile sa poslednjih treninga košarkaša Srbije pred uvodni meč sa Kinom na Mundobasketu (subota, 14), fantastična atmosfera vlada u taboru Orlova. Pešić i Stefan Jović odmerili su snage u stonom tenisu, dok se kapiten Bogdan Bogdanović oprobao u golfu.
Latio se golferskog štapa „srpski snajper“ koji cepa mrežice u Americi, ali je usledio promašaj karijere koji na svu sreću ne treba da brine Srbiju.
Pred kapitenom je bilo platno i virtuelni golf teren, a Bogdan je trebalo da lansira lopticu direktno u platno, ali je umesto toga lansirao „nebu pod oblake“, prebacio je platno, a loptica se posle rikošeta odbila ka Bogdanoviću i čista je sreća što ga nije pogodila.
Nasmejao se Bogdan koji je bio svestan da je promašio sve živo, a video je podelio Košarkaški savez Srbije na svom zvaničnom Tviter nalogu.
Nije se na tome završilo. Pred jedan od poslednjih treninga Orlova uoči meča sa Kinom, igrao se i stoni tenis, a selektor Svetislav Pešić pokazao je zavidno znanje.
Prekaljeni stručnjak rođen u Pirotu, koji je sa Jugoslavijom osvojio zlatno na Mundobasketu u Indijanapolisu 2002. godine, očitao je kratku lekciju Nišliji Stefanu Joviću uz šaljiv komentar „da li da ga pustim„, da bi kasnije u ozbiljnom tonu nastavio.
„Dobri su, dobri su, ali moraju još da dalje da rade, da rade na tehnici, na bekhendu, forhendu. Nije lako igrati protiv nekog ko je odavno prošao tu školu“, pohvalio se selektor koji je zagrlio iskusnog plejmejkera.
Na dobacivanje novinara da su košarkaši mogli da nauče nešto od Novaka Đokovića, Pešić se nije baš složio...
„A dobro, to je tenis, ovo je stoni tenis“, nasmejao se Pešić.
Najvažnije od svega jeste da je atmosfera u taboru našeg nacionalnog tima izuzetno pozitivna pred brojne izazove koji ih očekuju.
Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Mundobasket 2023
Legenda emotivna pred novi dvoboj sa svojom Srbijom: „Potcenjeni smo“
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Mundobasket 2023
Bogdanova treća sreća i obećanje Srbiji: „Spremni smo“ – Pešić otkrio dva cilja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala