- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Bogdanova treća sreća i obećanje Srbiji: „Spremni smo“ – Pešić otkrio dva cilja

© Sputnik / Lola ĐorđevićBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaša Srbije, izašao je pred novinare dan uoči početka Mundobasketa na kom će Orlovi raširiti krila u subotu od 14 časova protiv Kine, poručivši da navijači mogu da očekuju dobru zabavu.
Iskusnom šuteru od kog se očekuje da vodi naš nacionalni tim u Manili, ovo će biti već treće Svetsko prvenstvo, a bio je deo ekipe koja je stigla pre devet godina do finala.
„Za vreme Mundobasketa ne postoje lake utakmice, svaki protivnik je odlično pripremljen da predstavlja svoju zemlju na pravi način. Svi rivali će biti teški. Uzbuđeni smo što smo u Manili, imali smo teške pripreme, ali srećni smo i spremni za početak turnira. Znamo vrlo dobro šta treba da radimo“, izjavio je 31-godišnji bek Atlante Hoks.
Bogdana nije bilo na prošlogodišnjem Evrobasketu zbog povrede, gde je Srbija posle savršenog učinka u grupnoj fazi, doživela poraz, ujedno i eliminaciju od Italije na prvom stepeniku nokaut faze. Bogdanović je spreman da sada bude čovek od kog se očekuje da rešava mečeve u odsustvu najboljeg košarkaša planete Nikole Jokića.
„Igraću na isti način sa malo više minuta u reprezentaciji, ali slična mi je uloga kao u klubu. Malo su drugačija pravila. Mogu da presem iskustvo na igrače, želim da se zabave i da uživaju, ovo je samo još jedna igra u životu. Pritisak naravno postoji, ali ne treba da se odrazi na igranje“, izjavio je Bogdan Bogdanović na konferenciji za medije pred početak Mundobasketa.
Pred novinare je naravno izašao i selektor Svetislav Pešić koji je poručio da je za sada sve kako treba.
„Srećni smo što smo u Manili, sve je sjajno. Hotel, teretana, ljudi nam pomažu i zbog toga smo srećni. Vreme je za prvu utakmicu, moramo da iskoristimo vreme koje smo proveli zajedno, igrali smo neke zvnaične utakmice, neke trening i sada imamo šansu da prestavljamo Srbiju. Svi su uzbuđeni zbog Mundobasketa“, istakao je Pešić.
Kada je u pitanju prvi rival Srbije na SP, reprezentacija Kine u subotu od 14 časova, Pešić je istakao važnost premijernog nastupa.
„Prva utakmica je najvažnija za oba tima. Igrali smo prijateljsku utakmicu pre nekoliko dana i znamo da nas čeka dobra ekipa, dobro organizovana i očekujemo tešku utakmicu. Ovo niše nije prijateljska, zvanična je. Moramo da vidimo kako ćemo da pobedimo prvu utakmicu na turniru“, istakao je selektor Orlova i dodao:
„Želimo da napravimo dobar rezultat u prvoj fazi. to nam je prvi cilj. Drugi cilj nam je da želimo da igramo Olimpijske igre u Parizu. To nam je velika motivacija. Očekivanja su uvek tu, kada igrate Svetsko prvenstvo, onda igrate protivlj najboljih. Rekao sam već koji imamo cilj i to nas motiviše svakog dana. Uživam vodeći reprezentaciju i želimo da budemo u Parizu na Igrama. Svaka ekipa mora da ima cilj, jer on motiviše“, zaključio je Pešić.
Sudija na meču Češka - Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Mundobasket 2023
Žene sude na Mundobasketu prvi put u istoriji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala