- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Legenda emotivna pred novi dvoboj sa svojom Srbijom: „Potcenjeni smo“

© Foto : fiba.basketballSelektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević
Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
Aleksandar Đorđević, selektor Kine i legenda jugoslovenske i srpske košarke, pričao je pred premijerni meč svoje reprezentacije, koja će u subotu od 14 časova odmeriti snage sa Orlovima. Za Saleta Nacionalea, Srbija je jedan od timova koji mogu do medalje na Svetskog prvenstvu.
Kinezi su, kao i sve reprezentacije, imali fantastičan doček u Manili, a Đorđević je zbog toga bio zahvalan jednom od domaćina završnog turnira. Pričajući o prvoj prepreci Kine na Mundobasketu, Đorđević je bio emotivan, što je i logično jer je kao igrač donosio radost Jugoslaviji i Srbiji, što je kasnije učinio i kao selektor našeg nacionalnog tima.
„Igramo protiv Srbije, moje zemlje. Čast je izaći i biti selektor Kine protiv moje zemlje. Biće mnogo emocija. Kako volim da kažem, emocije su često neprijatelji i moram da ih potisnem nekako da bih izvukao najviše iz meča. To je težak protivnik, jedan od najtežih na prvenstvu. Sjajni igrači, atlete, igrali smo protiv njih pre nekoliko dana. Bilo je odlično. Znamo šta moramo da pobošljamo“, istakao je Đorđević.
Kina je prošle nedelje ugostila Srbiju u Šenženu i Orlovi su upisali rutinsku pobedu rezultatom 87:64, zbog čega ne čudi što su ponovo favoriti. Pričajući o ambicijama Kine na Mundobasketu, Đorđević je rekao.
„Prioritet je da budemo mirni i da uživamo u momentu. Da pokažemo najbolje u ovom trenutku. Osetio sam da smo bili potcenjeni od timova ovog leta. Nadam se da ćemo se opustiti i odigrati što bolje. Ako pričamo o prioritetima, stavlja se teret na igrače“, jasan je Sale.
Đorđević ne krije da je Kini, kao i većini reprezentacija na Mundobasketu, uključujući i Srbiju, jedan od ključnih ciljeva da se obezbedi mesto na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.
„To je jedna od stvari o kojima razmišljamo. Možemo da odigramo samo sledeći meč bolje. Znate da su svi timovi ovde, njih 32, i njihov cilj je da se plasiraju na Olimpijske igre. Za sve je to najlepša želja, da njegova zemlja bude tamo. To je to, o tome pričamo, razmišljamo, videćemo kako će se odvijati stvari. Na Mundobasketu vam treba i sreće za rezultat. Nekada će sve raditi, nekada neće“, podvukao je Sale.
Kina će biti u grupi sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Mundobasket 2023
Bogdanova treća sreća i obećanje Srbiji: „Spremni smo“ – Pešić otkrio dva cilja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala