- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Amerika stvara barijere u azijsko-pacifičkoj ekonomskoj saradnji

© AP Photo / Esteban FelixRadnik čisti ispod zastava sa logom Samita APES-a u Limi. Lideri zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje sastaju se ove nedelje u glavnom gradu Perua.
Radnik čisti ispod zastava sa logom Samita APES-a u Limi. Lideri zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje sastaju se ove nedelje u glavnom gradu Perua. - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2023
Pratite nas
Linije razdvajanja koje Amerika formira u Aziji stvoriće barijere za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju (APES), međutim, Rusij teži ka tome da spreči smanjenje snage ekonomske komponente APES-a i njeno potčinjavanje zapadnim zahtevima, izjavio je Sputnjiku ambasador za posebne naloge Rusije Marat Berdijev.

„Ubeđeni smo da će nove linije razdvajanja u azijskom regionu stvarati barijere za praktične ekonomske veze APES-a i normalno funkcionisanje“, rekao je on.

Kako je naveo ruski diplomata, već postoje preduslovi za takav negativan scenario, jer su SAD i njeni saveznici pokušali da prekroje trgovinsko-investicionu agendu u azijsko-pacifičkom regionu promovisanjem alternativnih mehanizama.
Ruski diplomata je naveo da se Moskva trudi da spreči oduzimanje snage ekonomskoj komponenti APES-a i da spreči potčinjavanje Zapadu u njegovoj globalnoj dominaciji.
„Učešće u APES-u će nam omogućiti da podržimo ujedinjene procese u azijsko-pacifičkom regionu, da aktivno učestvujemo u razvoju naprednih pristupa važnim temama za azijsku ekonomiju kao što su: širenje međusobne trgovine, razvoj transportnih arterija, digitalizacija, bezbednost hrane, energetska bezbednost, obrazovanje, turizam, vanredne situacije i drugo“, zaključio je Berdijev.
Pacifik, brod - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
RUSIJA
Načelnik GRU: Amerika planira da formira mrežu blokova u azijsko-pacifičkom regionu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala