- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Duljaj nije hteo da „crta“, a Partizanov heroj poručuje: „Dovoljno sam iskusan“

© Foto : FK Partizan/SandićJovanović Partizan
Jovanović Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
Pratite nas
Partizan je uspeo što nikada nije! Nadoknadio je u Evropi dva gola zaostatka i preko Sabaha se domogao plej-ofa Liga konferencije. Heroj je bio golman Aleksandar Jovanović koji je odbranio peti penal, poručivši da ga to neće poneti u predstojećim izazovima, dok je trener Igor Duljaj istakao da je verovao u ekipu.
Hodao je Partizan na ivici ambisa, bio pred provalijom posle 2:0 za Sabah u Bakuu, a onda je usledio revanš u Humskoj. Bojkot Grobara, sablasno prazan jug, kao i sever i oko 10.000 simpatizera raštkanih po istoku i zapadu. I to je bilo dovoljno da Partizan preko Saldanje i Natha se izborio za produžetak u kom su mreže mirovale, da bi penal-lutrija prevagnula na crno-belu stranu.
U heroja je izrastao hladnokrvni golman Aleksandar Jovanović koji je ovog leta stigao u Humsku, pokazavši da je među najvećim pojačanjima.
„Kada ste u Partizanu svaka utakmica je novo dokazivanje. Dovoljno sam iskusam da me ovo neće poneti. Zaista, heroj je tim. Od prvog minuta smo bili jaki na lopti, došli su i ti golovi koji su nam bili potrebni. Herojstvo je na timu, ovo na kraju bilo je odlučujuće na sreću. Odbranio sam dva penala, plasirali smo se dalje, to je najvažnije. Bilo je lepo na stadionu, meni je bio prvi put da osetim ovako nešto i dramo mi je da se dobro završilo. Rekao sam i pre utakmice da neće biti lako Sabahu na našem terenu, tako je i bilo“, poručio je Jovanović.
Iskusni čuvar mreže je u dva navrata zaustavio udarac Alasgarova, ali je pomoćni arbitar kod prvog odbranjenog penala poništio izvođenje jer je Jovanović s obe noge napustio liniju.
FK Čukarički, utakmica sa Sumgaitom - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
SPORT
Grci vaskrsli – Čukarički ide u „pakao“ Pireja, pa fešta u Leskovcu
Ipak, i kod sledećeg je scenario bio identičan, golman crno-belih je "pročitao" u koju stranu će šutirati vezista iz Azerbejdžana i usledilo je slavlje.
Slavio je i šef struke Igor Duljaj, slavio je, ali je prema njegovim rečima, znao da će biti tako, uprkos velikom zaostatku koji Partizan nikada u svojoj bogatoj istoriji nije nadoknadio kada je Evropa u pitanju.
„Bio sam siguran u prolaz. Znao sam da moj tim može mnogo bolje nego u prvoj utakmici u kojoj smo podbacili. Svaku dobronamernu kritiku posle poraza u Azerbejdžanu smo prihvatili. Hvala navijačima, koji su nas podržali, kao i upravi koja je odredila popularne cene, nadam se da će ostati iste i za Nordsjelan“, rekao je Duljaj i dodao.
„Ovo je velika pobeda za nas, za celu ekipu i mnogo znači klubu. Igrači su sami odlučivali na osećaj gde će šutirati penale, nismo želeli da crtamo ko će gde da šutne. Verovali smo u njih i svi su pogodili“, zaključio je Duljaj.
Partizan u plej-ofu Lige konferencija očekuje dvoboj sa danskim Nordsjelandom koji je eliminisao Steauu. Prvi meč igra se u Danskoj u četvrtak, a revanš je u Beogradu sedam dana kasnije.
Partizan i Sabah - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
SPORT
Partizan poništio zaostatak iz Azerbejdžana i kroz penale nastavio put ka Evropi!
Detalj sa utakmice Srbija – Mađarska, Dušan Tadić, Andrija Živković i Miloš Veljković - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
SPORT
Srpske levice dotukle bivše Jugoslovene
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala