- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Ni Grčkoj ne cvetaju ruže: Optužba za psovke na srpskom, obrisana objava i novi lični razlozi

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaDimitris Itudis
Dimitris Itudis - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
Pratite nas
Dimitris Argvanis, krilni centar reprezentacije Grčke, povukao se iz tima, a sve ukazuje na to da je razlog loš odnos koji ima sa selektorom Dimitrisom Itudisom. Selektor je istakao da je Agravnis „sam sebe izbacio“ iz reprezentacije, dok je košarkaš optužio Itudisa da psuje na srpskom.
Košarkaška reprezentacija Srbije nedavno je saznala da neće moći da računa ni na Nemanju Nedovića, a ružne ne cvetaju ni u Grčkoj gde je od Mundobasketa odustao Dimitris Agravanis.

„Odlazak Agravanisa nije promenio stanje stvari. Sportisti ovde dolaze dobrovoljno, nije im prislonjen pištolj na čelo. Uostalom, i u planu treninga je bilo da Agravanis i Kalaicakis ne treniraju, da budu van ekipe. Sam sebe je izbacio iz reprezentacije, neću da otkrivam detalje. Kontaktirao sam 22 košarkaša telefonom ili lično. Neko je rekao 'dolazim', neko je rekao 'ne mogu'. Vrlo jednostavno“, rekao je Itudis.

Izjava selektora zasmetala je Agravanisu koji je na društvenim mrežama imao oštar komentar.
„Prestanite sa lažima, pričajte o tome kako psujete na srpskom“, napisao je Agravanis.
Zanimljivo ubrzo je objava bila obrisana, međutim bilo je kasno jer su je mnogi videli.
Agravanis je kao razlog povlačenja naveo lične razloge, ali posle objave jasno je da nije samo to u pitanju.
„Desilo se ono što sam mislio da treba da se desi. Kada me je Dimitris Itudis pozvao da me obavesti da me je uključio u tim, rekao mi je doslovno: 'Dimitrise, želim da pokušaš koliko god možeš bez obzira da li će Janis i Kostas Adetokumbo biti u timu. Odgovorio sam: Treneru, radiću ono što uvek radim. Daću sve od sebe, ali molim vas nemojte me tretirati kao prošle godine, kada sam postigao 25 poena protiv Španije u Madridu, a na Akropolis kupu vi ste igrali sa mnom 4-5 minuta. Reagovao je i pitao me '"O kakvom nepoštovanju pričaš?', a ja sam odgovorio "Znaš', pokazujući prstom u čelo, kako bih ga podsetio na razgovor koji smo vodili pre trening kampa", rekao je Agravanis.
Grčki košarkaš tokom Akropolis kupa ušao je u igru protiv Srbije, ali je na parketu bio manje od dva minuta i postigao je jedan poen.
Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
Mundobasket 2023
Nedović otkrio zašto neće igrati za Srbiju: Nisam se snašao u ulozi koja mi je dodeljena
Đanmarko Poceko - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Mundobasket 2023
Italijan nastavio da pobeđuje Orlove – ali poručuje: „Srbija je jedan od najboljih timova na svetu“
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Mundobasket 2023
Nemanja Nedović ne ide na Mundobasket!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala