- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Italijan nastavio da pobeđuje Orlove – ali poručuje: „Srbija je jedan od najboljih timova na svetu“

© Foto : FIBAĐanmarko Poceko
Đanmarko Poceko - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Još jednu spektakularnu utakmicu priredili su košarkaši Srbije i Italije u okviru Akropolis kupa, a Orlovi su izgubili sa samo jednim poenom razlike. Međutim, lako je rezultat mogao da bude drugačiji, a toga je svestan i Đanmarko Poceko, selektor Italije, koji je Srbiju nazvao „jednim od najboljih timova na svetu“.
Đanmarko Poceko, selektor košarkaške reprezentacije Italije, dobro je upoznao srpsku košarku, a iako je njegov tim pod njegovim vođstvom Orlove pobedio drugi put (Evropsko prvenstvo, Akropolis kup), on prema srpskim košarkašima gaji veliko poštovanje.
„Čestitam Srbiji, igrali su tvrdo. Ako mogu da kažem da su oba tima igrala jako dobro i svima čestitam. Bila je ovo prijateljska utakmica, ali sam srećan što smo se borili protiv jednog od najboljih timova u Evropi i na svetu. Srbija je fantastičan tim, sa legendom Pešićem na čelu“, poručio je Poceko.
S obzirom na to da se reprezentacije sve češće suočavaju sa otkazima bitnih igrača, Italijan je imao posebnu poruku za svoj tim.
„Srećni smo svi, igrači su ponosni, hoće da pomognu jedni drugima, vole da igraju za reprezentaciju što je jako bitno po mom mišljenju. Pogotovo u ovom momentu košarke kada je biznis sve. Oni igraju za džabe, treniraju i bore se svaki put kada izađu na teren. Ja to jako cenim i cenim igrače, moj stručni štab i celu federaciju jer nam daju mogućnost da damo sve od sebe“ , istakao je Poceko.
Orlovi nisu dobili očekivanu pomoć svih saigrača jer su Nikola Jokić i Vasilije Micić odlučili da ne igraju u nacionalnom dresu, ali ipak i selektor Svetislav Pešić mora da bude ponosan na košarkaše koji su prihvatili poziv.
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Mundobasket 2023
Nemanja Nedović ne ide na Mundobasket!
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Mundobasket 2023
Od nervoze do „eksplozije“ – Srbija je izgubila, ali je dobila Nikolu Jovića
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Mundobasket 2023
Pešić posle poraza od Italijana: Nema izgovora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala