- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Pešić posle poraza od Italijana: Nema izgovora

© Foto : KSS / Nebojša ParaušićSvetislav Pešić i Bogdan Bogdanović
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Pratite nas
Veoma dobra utakmica oba tima, mislim da je ovo dobra priprema za Mundobasket, bila nam je potrebna utakmica sa timom koji je iskusan i ima kontinuitet jer igraju tri godine zajedno, rekao je selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić posle poraza od Italije (89:88) na Akropolis kupu u Atini.
Selekor je istakao da nema izgovora.
„Imali smo mnogo uspona i padova, od odličnih do veoma loših odluka koje su dovele do gubitka kontinuiteta u odbrani pre svega. Ovo nije izgovor, ali pričali smo o tranzicionoj odbrani koja je naš glavni cilj i veoma je bitno to za nas kako bismo se organizovalo. Juče je to protiv Grčke bilo sjajno, a večeras 23 poena Italije. Odlično smo igrali juče, a sada nema izgovora, dali smo sve od sebe juče i pogotovo energetski i večeras to nismo imali tokom svih 40 minuta“, istakao je Pešić na konferenciji za medije.
Odlično smo počeli, ali odbrana „jedan na jedan“ nije odrađena kako treba, nismo iz zaustavili, Italija duže igra zajedno, pa su maltene automatski nalazili ekstra pas i šut za tri poena, dodao je Pešić.
Istakao je da je za ekipu važno da je odigrala jednu ovakvu utakmicu.
„Napeta utakmica sa Italijom koju smo odigrali i imali smo dobre odluke na kraju, otvorene šuteve koje nismo dali, a sada je važno da mi nismo odustali i pronašli rešenje i na kraju imali situaciju da smo mogli i da pobedimo. Važno je da imamo jedan meč kao ovaj, velika borba, intenzitet, to je važno za naš tim“, poručio je Pešić.
 Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Mundobasket 2023
Već viđeno – opet ti Italijani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala