- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Od nervoze do „eksplozije“ – Srbija je izgubila, ali je dobila Nikolu Jovića

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Treći put izgubila je Srbija od Italije. Posle Beograda i Berlina, Orlovi su aterirali pred Azurima na Akropolis kupu u dramatičnoj završnici 89:88, ali su dobili Nikolu Jovića.
Od blage nervoze u premijernom meču sa Grcima koji smo dobili 71:64, do„ eksplozije“ talentovanog člana Majamija protiv Azura, koji počinju opasno da nam ne leže...
Pokazao je 20-godišnjak da i te kako može da odgovori svim zahtevima koji se stave pred njega. Uverio se u to i selektor Svetislav Pešić, koji mu je ukazao poverenje, što se ogleda u 31 minutu na parketu, gde je Nikola isporučio 18 poena uz sedam skokova i tri asistencije.
Uvodna deonica reflektovala je na savršen način Nikolin raskošan talenat, gde je bio savršen sa osam poena, imao je tri uhaćene lopte, dva razigravanja i jednu rampu.
Kada na to dodate i onu strašnu rampu protiv Helena, kada je zaustavio Hacidakisa, onda je jasno da je Jović "savršeno oružje" Srbije na oba fronta.
I u odbrani, i u napadu!
Svi oni koji su iole imali sumnju u to da li bi Jović trebalo da putuje sa ekipom na Mundobasket, jer mu je tek 20 godina i, očekivano, nije imao zapaženu ulogu u Majamiju koji je pao pred Jokićevim Denverom u finalu NBA lige, sada verovatno imaju drugačije mišljenje.
Grobari grafit - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
SPORT
Hrvati u strahu od grčke osvete – očekuju i dolazak Grobara
Uzimao je Jokićev imenjak šuteve i kada je na snazi bila čuvena rezultatska klackalica, pokazavši da poseduje hrabrost i da zna da na sebe uzme odgovornost, iako se to očekuje od nekih drugih momaka. Pre svih, kapitena Bogdana Bogdanovića koji je promašio šut za pobedu.
Srbiji ide na vodenicu što je Nikola Jović sa Majmijem, odnosno u NBA ligi, navikao da igra svetsku košarku, što će biti slučaj u Manili na svetskoj smotri. Da je u pitanju Evrobasket i evropske sudije, druga bi to priča bila, daleko teža. Ovako, još jedan plus za Jovića, Pešića i Srbiju.
Odlično se bivši košarkaš Mege snašao na četvorci, gde bi Orlovi najviše i trebalo da ga koriste, a tu su još Dejan Davidovac, kao i Filip Petrušev, koji može da igra i četvorku i peticu.
Italija je ostavila Srbiju bez Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine, poslala ju je kući i sa Evrobasketa prošle godine, presudila joj na Akropolis kupu, ali su Orlovi u tom poslednjem porazu dobili mnogo više. Dobili su jasnu sliku o tome da Srbija može da računa na 20-godišnjeg talenta Nikolu Jovića.
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Mundobasket 2023
Pešić posle poraza od Italijana: Nema izgovora
 Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Mundobasket 2023
Već viđeno – opet ti Italijani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala