- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Nedović otkrio zašto neće igrati za Srbiju: Nisam se snašao u ulozi koja mi je dodeljena

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović
Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
Pratite nas
Dan nakon što je objavljeno da Nemanja Nedović neće biti deo srpske reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu, košarkaš Crvene zvezde se oglasio i otkrio da je tu odluku doneo jer je shvatio da ne može da pruži maksimum nacionalnom timu.
„Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cele karijere – nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bio nikakvih mistifikacija u javnosti, osećam obavezu da objasnim zašto više neću biti deo reprezentacije koja ide na Svetsko prvenstvo. Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu“, rekao je Nedović, a njegova izjava objavljena je u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije.
Kako je istakao košarkaš Crvene zvezde odluku je saopštio selektoru Svetislavu Pešiću, a saigračima iz reprezentacije poželeo je sreću na Mundobasketu.
„Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati", rekao je Nedović.
Dragan Tarlać, direktor nacionalnog tima, istakao je da je Nedović dobio razumevanje od reprezentacije i selektora, ali je podvukao i da će izostanak košarkaša Zvezde biti hendikep za srpsku selekciju na Mundobasketu.
„Posle Akropolis kupa Nemanja Nedović je obavestio selektora Pešića i mene o svojoj odluci. Uz međusobno razumevanje i prihvatanje argumenata koje je izneo, prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama. Nemanji smo zahvalni na svemu sto je pružio reprezentaciji kako ovog leta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna“, zaključio je Tarlać.
 Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
SPORT
Slika govori dovoljno: Misterija Zvezdinog dresa u Trampovim rukama – iz kluba se oglasili za Sputnjik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala