- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda digla glas zbog ubistva u Atini: „Kao da je meni neko zabio nož“

© AFP 2023 / ISABELLA BONOTTODušan Bajević
Dušan Bajević - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Legendarni jugoslovenski stručnjak koji je gotovo čitavu trenersku karijeru proveo u Grčkoj, Dušan Bajević, izjavio je da je ubistvo navijača koje se dogodilo u Atini veliki šamar za fudbal.
Centralna tema najvažnije sporedne stvari na svetu nije fudbal, već ubistvo 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa kog su u Atini u ponedeljak ubili navijači Dinamo Zagreba, iako je UEFA zabranila prisustvo gostujućih navijača tokom dvoboja AEK- Dinamo.
Jedan mladi život je ugašen, preko 10 osoba je ranjeno, a više od 100 je uhapšeno. Dušan Bajević dao je svoje viđenje situacije povodom nemilih događaja u razgovoru za Sportske novosti.
Trener Partizana Igor Duljaj - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
SPORT
Partizan ima insajdera, ali i „nevidljivog neprijatelja“ – „Nismo došli sa spuštenim gardom“
„Tužan sam, šokiran. Ne mogu da shvatim kako se dogodilo da čovek izgubi život na takav način. Znam mesto na kome se desio nemili događaj, uvek je puno navijača AEK, posebno mlađih momaka. Ne mogu da zamislim da čovek pogine pred svojim stadionon. Osećam kao da je meni neko zabio nož. Užasno, kazao je Bajević.
Princ s Neretve kako nosi nadimak stručnjak rođen u Mostaru, radio je kao direktor AEK-e, dok je tokom trenerske karijere u prvom mandatu na klupi AEK-a sedeo osam godina, kasnije je vodio Olimpijakos, PAOK, pa se vratio još dve godine u AEK.
„Veliki je ovo šamar fudbalu. Nedopustivo je da se tako nešto dogodi. Ne, nikako ne mogu da shvatim. Neopisivo mi je žao poginulog, njegove porodice. Korektna je odluka da meč bude odložen, mora da se poštuje ljudski život i tuga onih koji su na takav užasan način ostali bez najmilijih", rekao je Bajević.
Prvi meč trećeg kola između AEK-a i Dinama koji je trebalo da bude odigran u utorak je odložen. Spekuliše se da će prvi susret biti odigran u Zarebu 15. avgusta, a revanš nekoliko dana kasnije u Atini. Ipak, to nije definitivno jer su Grci tražili brzu i žestoku kaznu za Dinamo, oglasivši se saopštenjem.
„Moralo je da se odloži. Niko ne bi mogao da garantuje sigurnost na stadionu. Utakmica se ne bi završila da je počala da se igra. Odlaganje je bilo jedino rešenje. Nema fudala kada ginu ljudi. U takvim uslovima je fudbal u drugom planu", zaključio je Bajević, koji je vodio i Crvenu zvezdu razgovor za Sportske novosti.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
SPORT
Juventus je primio Dušanovu poruku i naterao Engleze da se povuku
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Ubistvo navijača u Grčkoj – tužilaštvo ima reč
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala