- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Osvetnik Novak ima tri miliona razloga da pokori Njujork

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Pratite nas
Organizatori poslednjeg Grend slema u sezoni US Opena, saopštili su da će ovogodišnji turnir u Njujorku imati rekordan nagradni fond koji će iznositi 65 miliona dolara, što je čak pet miliona više u odnosu na prošlu godinu. Pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji pripašće okruglo tri miliona.
Samim tim, Novak Đoković će imati tri miliona razloga da pokori Njujork posle pauze i nepravde koja mu je naneta, zbog zabrane ulaska u Sjedinjene Američke Države kao nevakcinisanom strancu od virusa korona.
Kada je konačno Amerika ukinula apsurdno pravilo u maju, najbolji teniser svih vremena je potvrdio da će konačno zaigrati u Njujorku, gde će uz Karlosa Alkarasa biti glavni favorit za podizanje trofeja.
Đoković je na Vimbldonu propustio priliku da se dodatno odlepi od Rafaela Nadala i da ode na 24 najveće titule, pošto ga je u finalu savladao upravo pomenuti talentovani Španac Alkaras.
Novak prethodne dve godine nije osvajao trofej u Njujorku. Prošle je u njegovom odsustvu najbolji bio Alkaras, dok je godinu ranije u finalu srpski teniski as poražen od Rusa Danila Medveva.
Organizatori US Opena saopštili su da je nagradni fon porastao za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu. Osim budućih šampiona, i ostali igrači će inkasirati više novca nego što je ranije bio slučaj.
Samo učešće i pojavljivanje u žrebu doneće svakom po 81,5 hiljada dolara, a šampioni u dublu će biti bogatiji za 700 hiljada dolara.
Vojvodina - Partizan, fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Neočekivani susret na aerodromu: Legenda ispratila Partizan za Baku /foto/
Dinamo Zagreb - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Hrvati u strahu posle ubistva u Atini: „Možda da kažemo da smo Srbi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala