- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neočekivani susret na aerodromu: Legenda ispratila Partizan za Baku /foto/

© Foto: FK PartizanVojvodina - Partizan, fudbal
Vojvodina - Partizan, fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana otputovali su za Azerbejdžan, gde će u četvrtak odigrati prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Put Bakua ispratio ih je njihov nekadašnji trener Miroslav Đukić, koji se igrom slučaja zatekao na aerodromu „Nikola Tesla“.
Partizan će evropsku premijeru ove sezone imati u četvrtak od 18 časova protiv ekipe Sabah, i biće to prilika da se vidi imaju li crno-beli kapacitet da se domognu trećeg po jačini evropskog takmičenja.
© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićMiroslav Đukić
Miroslav Đukić - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Miroslav Đukić
Sreću na tom putu poželeo im je Miroslav Đukić, koji je u dva navrata sedeo na klupi kluba iz Humske. Nekadašnji vezista crno-belih i reprezentativac Jugoslavije, vodio je Partizan 2007. godine, kao i tokom sezone 2017/18, a klub je tada igrao brz i efikasan fudbal.
Put Azerbejdžana krenulo je 24 fudbalera za koje se odlučio šef stručnog štaba Igor Duljaj.
Na spisku su: Jovanović, Stevanović, Radulaški, Filipović, Stojković, Marković, Saničanin, Ilić, Antić, Šehović, Belić, Stjepanović, Šćekić, Kanute, Mirčetić, Severina, Natho, Pantić, Kalulu, Menig, Trifunović, Nikolić, Baždar i Saldanja.
Prvi meč biće odigran u četvrtak u Bakuu, dok je revanš 17. avgusta u Humskoj.
U slučaju da Partizan, koji je favorit u dvomeču sa Sabahom, bude uspešan, očekuje ga duel plej-ofa u kom će za rivala imati pobednika dvoboja Nordsjeland - Steaua.
Partizan je ostavio odličan utisak u uvodna dva kola Superlige Srbije, gde je sakupio četiri od maksimalnih šest bodova. Nesrećno je primio gol u dubokoj sudijskoj nadoknadni na teškog gostovanju ekipi TSC u Bačkoj Topoli, dok je nedelju dana kasnije rutinski izašao na kraj sa Vojvodinom - 2:0 na stadionu „Karađorđe“.
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Gotovo je – „srpski sin“ se obećao viceprvaku Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala