- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati u strahu posle ubistva u Atini: „Možda da kažemo da smo Srbi“

© Foto : DAMIR SENCARDinamo Zagreb
Dinamo Zagreb - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Pratite nas
Dan posle stravične tuče sa smrtonosnim posledicama između navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama, u Grčkoj prestonici reporter „Jutarnjeg lista“ otišao je na mesto tragičnog događaja i zapitao se šta će reći ako nekog od okupljenih bude zanimalo odakle je. I, palo mu je na pamet da kaže možda da je iz Srbije!?
Navijač AEK-a, 29-godišnji Mihalis Kacuris ubijen u ponedeljak uveče u masovnom sukobu najvatrenijih pristalica kluba iz Atine i Bed blu bojsa, koji su uprkos odluci UEFA da nema gostujućih navijača u meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, došli u Grčku.
Tokom utorka trajala su hapšenja širom Atine i okolnih mesta, priveden je veliki broj navijača iz Hrvatske, a sve što se izdešavalo nateralo je reportera hrvatskog Jutarnjeg lista da se spakuje i ode na lice mesta kako bi imao što više informacija o strahovitom događaju o kom bruji region, zbog čega je i odložen meč AEK-a i Dinama.
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Gotovo je – „srpski sin“ se obećao viceprvaku Evrope
„Mi jesmo miroljubivi, ali situacija je sad za sve Hrvate jako nesigurna. Nemojte nikome spominjati odakle ste. Ako nas neko pita, šta ćemo reći? Možda da smo Srbi. Tako smo kolega fotoreporter i ja, delom u šali, a delom ozbiljno, raspravljali hodajući oko stadiona ukrašenog žutim pticama simbolom AEK-a, računajući da bi nas neko mogao zaustaviti i pitati odakle smo i gde smo se uputili s upadljivim rančevima. Srećom, prošli smo kroz celu tragičnu navijačku zonu bez problema“, izvestio je sa lica mesta novinar Jutarnjeg u svom tekstu.
Kako je dalje u svom tekstu opisao, oko sedišta grčke policije sve vrvi od specijalaca s kacigama, tu su i dva blindirana autobusa kojima su dovodili i odvodili hrvatske navijače. Navodi se da je uhapšeno ok 100 navijača Dinama, a hapšenja i dalje traju.
Prema izveštaju grčkih medija, vrlo je moguće da je ubica 29-godišnjeg navijača AEK-a među uhapšenima, jer je ostavio DNK na telu žrtve, ali će to kasnije biti poznato.
Takođe, u utorak je vlada Grčke smenila sedmoricu šefova policije zbog brojnih propusta oko organizacije i loše bezbednosne procene situacije, s obzirom na to da je odeljenje za bezbednost imalo informacije da će Bed blu bojsi preći granicu sa Grčkom i pokušati da se sukobe sa pristalicama AEK-a, što se na kraju i dogodilo, a posledice su bile katastrofalne.
TSC - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
TSC za dva minuta „zdrobljen“ u Kamenolomu – Srbin i Farska Ostrva žive san zvan Liga šampiona
Košarkaška lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Srbi i Grci odaju počast ubijenom navijaču
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala