- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

TSC za dva minuta „zdrobljen“ u Kamenolomu – Srbin i Farska Ostrva žive san zvan Liga šampiona

© Foto : Miloš MilivojevićTSC
TSC - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Pratite nas
TSC iz Bačke Topole poražen je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona od Brage na „Kamenolomu“ - 3:0 (2:0). Strelci za Portugalce bili su Bruma u 17. i Pici u 19. minutu, dok je konačnan rezultat postavio Alvaro Đalo u 88. minutu.
Tim Žarka Lazetića surovo je kažnjen za greške koje Evropa ne toleriše. Dva minuta dekoncentracije i dve lopte u mreži golmana Veljka Ilića.
Hrabro je vicešampion Srbije ušao u meč sa Bragom koja je bila apsolutni favorit. Rezultatski egal bio je na snazi sve do 17. minuta, kada je Bruma sam uzeo loptu na polovini TSC-a i akciju je završio golom.
Krilni napadač se poput „brzog voza“ zaleteo s leve strane, ušao je u sredinu i sa 20 metara je snažno šutirao, a lopta je prošla ispod ruke Ilića i završila u mreži.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Mundobasket 2023
Pešić zadovoljan ispunjenim ciljem: „Doneće nam dobre stvari“
Nije se ekipa iz Bačke Topole oporavila od šoka, a nešto više od 60ak sekundi je Ilić bio primoran da ponovo vadi loptu iz mreže. Čini se da je štoper TSC-a Stojić mogao i morao bolje da proceni let jedne lopte i da otkloni opasnost, ali se Pici našao ispred njega i rutinski je plasirao loptu iza leđa golmana gostiju – 2:0.
Mogao je TSC da prepolovi prednost Brage u „Kamenolomu“ već u 21. minutu kada je Pantović iz izgledne situacije šutirao preko gola. Momak koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, igrao je i za Voždovac, slabo je reagovao posle idealnog dodavanja Cvetkovića.
Pokušavao je u tim trenucima Žarko Lazetić da ohrabri svoje fudbalere koji su psihološki pali. Mogla je Braga i do trećeg gola u 34. minutu, kada je Nemanja Petrović uspeo glavom da skrene loptu gotovo s gol linije, nakon pokušaja Brume.
Mreže su do odlaska na odmor mirovale. Jasno je bilo u nastavku da portugalski predstavnik ne mora da srlja i da juriša ka golu rivala, s obzirom na to da je stekao lepu zalihu pred revanš u Srbiji, koji je zakazan za nedelju dana. Greška rezerviste Antonića tek što je ušao u igru, omogućila je Đalou da rutinski matira Ilića za ubedljivih 3:0 u 88. minutu.
Pred TSC-om je da pokuša da priredi čudo pred svojim navijačima, ali je jasno da će to biti izuzetno teško, pre svega jer ekipa praktično nema iskustvo igranja na evropskoj sceni jer joj je ovo tek drugi nastup.
Lazetić i njegovi učenici mogli su da se uvere da Evropa ne prašta greške, dok će u revanšu morati da napadnu, što bi Bragi moglo dodatno da otvori prostor za kontranapade.
Kada su u pitanju ostali rezultati prvih mečeva 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Klaksvik sa Farskih Ostrva je posle eliminacije Ferencvaroša i Hekena, uspeo da šokira i norveški Molde. Slavio je Klaksvik, čije boje brani Srbin Deni Pavlović, posle preokreta rezultatom 2:1 (0:0), čime je nastavljen san zvan Liga šampiona.
Gosti su u Toršavnu, na stadionu kapacitet 6.500 mesta, poveli preko Ejkrema u 49. minutu, da bi Frederiksberg s dva gola kreirao čudo i doneo trijumf malom klubu iz gradića, koji ima svega 5.000 stanovnika, i koji je pomenuti meč morao da igra na tuđem stadionu.
Prvi mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona
PSV – Šturm Grac 4:1 (3:1)
AEK – Dinamo Zagreb odloženo
Klaksvik – Molde 2:1 (0:0)
Olimpija Ljubljana – Galatasaraj 0:3 (0:1)
Braga – TSC Bačka Topola 3:0 (2:0)
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Andre Širle - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Šampion sveta ima ludi hobi – bukvalno da se zalediš
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala