- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Englezi kreirali, pa razbili najveću fudbalsku zabludu

© AP Photo / Frank AugsteinEngleski fudbaler Hari Megvajer
Engleski fudbaler Hari Megvajer - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Pratite nas
Pre četiri godine Hari Megvajer je postao zvanično najskuplje plaćeni defanzivac sveta, jer je Mančester junajted platio Lesteru astronomskih 83 miliona evra u zamenu za stamenog defanzivca. Zabluda i čovek kog su Englezi preplatili samo zato što je Englez, sada se seli u Vest Hem za 35 miliona evropskih novčanica.
To je epilog najveće fudbalske zablude koju su kreirali upravo Englezi, koju su na kraju sami morali da razbiju!
Teško da je iko na planeti verovao da je Hari Megvajer štoper od osamdeset i kusur miliona. Tragikomične reakcije, žuti kartoni, neverovatni i brojni autogolovi, iz meča u meč su pokazivali koliko je samo Mančester junajted pogrešio kada ga je doveo u julu 2019. godine.
Trudio se prvo Ole Gunar Solskjer da pokaže da klub nije pogrešio što je izdvojio toliki novac, kao i Ralf Rangnik, nije da nije pokušao isto da učini i aktuelni menadžer kluba sa Old Traforda Erik ten Hag, ali kada nešto ili nekome ne ide, pa ne ide, najbolje je prekinuti agoniju.
Huligani - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Grci traže oštru kaznu za Dinamo: Da li je hrvatski lobi važniji od ljudskih života?
S druge strane, Vest Hem koji je nedavno primio pet komada od Bajer Leverkuzena u poslednjoj promeni pred start nove sezone Premijer lige, očajnički je tražio pojačanje u zadnjoj liniji, a izbor je po svemu sudeći pao na Harija Megvajera.
Čovek koji je u Junajtedu nosio čak i kapitensku traku, verovatno kako bi ga dodatno motivisali, jer je konstantno bio predmet podmseha zbog kardinalnih grešaka koji ne priliče profesionalnom fudbaleru, plaćenom astronomskih 83 miliona evra, nastaviće prema informacijama „Sky Sporta“ karijeru u Londonu.
Pomenuta suma od 35 miliona evra, daleko je realnija od onoga što je pre četiri godine izdvojio Mančester, dok je Lester verovatno napravio jedan od najboljih poteza, ne samo u svojoj istoriji, već u istoriji fudbala.
Pokušali su „čekićari“ sa Apton parka da prođu još bolje i jeftinije, što potvrđuje prva zvanična ponuda „teška“ 23,2 miliona evra, ali su „đavoli“ to (o)lako odbili.
Kako je Vest Hem upao u vremenski tesnac pred start sezone i očajnički traži rešenje da „krpi rupu" u odbrani, tako je ponuda povećana na 35 miliona, što je Junajted, sudeći prema informacijama britanskih medija, prihvatio i ostalo je samo da posao bude ozvaničen.
Jasno je da će Megvajer imati daleko manji pritisak u Vest Hemu u odnosu na Mančester junajted i da će moći da se bori za mesto u reprezentaciji Engleske, što ne bi bio slučaj da je ostao da „greje klupu“ na Teatru snova.
Vest Hem takođe finišira i transfer Džejmsa Vord Prauza koji je punih 20 godina član Sautemptona. Ali, kako su „sveci“ ispali u Čempionšip, tako je postalo jasno da je došlo vreme da jedan od najboljih, ako ne i najbolji, izvođač slobodnih udaraca na Ostrvu, ipak ostane u elitnom fudbalskom društvu.
Iskusnom vezisti nedostaje samo još jedan gol iz slobodnog udarca kako bi izjednačio rekord Dejvida Bekama u Premijer ligi po broju pogodaka direktno iz prekida - 18, pa je jasno da bi to uskoro moglo da se dogodi.
Vojvodina - Partizan, fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Neočekivani susret na aerodromu: Legenda ispratila Partizan za Baku /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala