- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grci traže oštru kaznu za Dinamo: Da li je hrvatski lobi važniji od ljudskih života?

© AFP 2023 / VLADIMIR SIMICEKHuligani
Huligani - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Pratite nas
Fudbalski klub AEK, čiji je 29-godišnji navijač Mihalis Kacuris ubijen u sukobu sa pristalicama zagrebačkog Dinama, oglasio se saopštenjem u kom je vrlo jasno poručio da očekuje drakonsku i ekspresnu kaznu za „modre“ zbog horora koji se dogodio u Atini.
Oglušile su se najvatrenije pristalice Dinama o odluku Evropske kuće fudbala (UEFA) da na mečevima 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona neće biti dozvoljeno prisustvo gostujućim navijačima.
Oko 200 Bed blu bojsa je prešlo granicu sa Grčkom u ponedeljak, što je rezultiralo masovnom tučom sa smrtonosnim ishodom i velikim brojem povređenih, kao i uhapšenih.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Osvetnik Novak ima tri miliona razloga da pokori Njujork
Povodom katastrofalnih događaja, uprava FK AEK je izdala saopštenje u kom je od UEFA tražila da žestoko kazni Hrvate, pitajući javno da li je hrvatski lobi u Evropskoj kući fudbala jači i važniji od ljudskih života?!
„Potpuno isto pitnje koje muči naše navijače, što saznajemo poslednjih sati na sve načine, muči i nas. Kako je moguće da posle varvarskog ubistva Mihalisa od čopora kriminalaca iz Hrvatske, AEK može da izađe na teren i da igra protiv Dinama?
Hoće li neko od njegovih ubica biti na tribinama? Hoće li biti tamo njihovi saučesnici u zločinu koji danas na društvenim mrežama slave ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju naš svet i ponose se ubistvo koje su počinili njihovi saradnici u organizovanom kriminalu? Ko nas zapravo tera da te utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško povređenih? Kada svi znaju da su oni koji su ovde došli da ubijaju sastavni deo organizacije s kojom moramo da igramo fudbal? Da li je lobiranje Hrvata u okvirima UEFA važnije od ljudskih života koje su ubice oduzele? I zahteva li dobrobit evropskog fudbala da naše igrače teramo da igraju kao da se ništa nije dogodilo? Postoji samo jedan način: Trenutna i stroga kazna, odmah! Civilizovani evropski fudbalski svet to čeka. Zajedno sa AEK-om“, navedno je u saopštenju Grka.
Pominjujući hrvatski lobi u UEFA, jasno je da Grci aludiraju na to što je Zvonimir Boban praktično desna ruka predsedniku UEFA Aleksandru Čeferinu. Legendarni fudbaler Hrvatske i Milana, nalazi se na čelu nedavno formiranog tela u UEFA, koje nosi naziv „Football board“, i njega čine mahom bivši asovi i treneri, koji bi svojim znanjem i iskustvom trebalo da doprinesu razvoju igre. Uz Bobana, tu su još Zinedin Zidan, Paolo Maldini, Zaneti, Peđa Mijatović, Ferdinand, Kuman, Sautgejt, Klinsman, Rudi Geler, Lam, Murinjo, Laudrur, Kapelo i mnogi drugi.
Utakmica AEK - Dinamo koja je trebalo da bude odigrana u utorak, 8. avgusta u Atini je odložena. Prvi susret bi prema poslednjim informacijama trebalo da bude odigran u Zagrebu 15. avgusta, dok je revanš planiran za 18. ili 19. avgust.
Vojvodina - Partizan, fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Neočekivani susret na aerodromu: Legenda ispratila Partizan za Baku /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala