- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šveđanke za milimetar izbacile Amerikanke sa Mundijala

© AP Photo / Hamish BlairŠvedska - SAD, Fudbal žene
Švedska - SAD, Fudbal žene - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Prava ludnica i drama viđena je na utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu za žene u Australiji, gde je Švedska izbacila selekciju SAD-a posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Meč je definitivno opravdao epitet derbija, a publika u Melburnu imala je priliku da gleda neverovatnu penal-završnicu, s obzirom na to da za 120 minuta nije bilo golova.
Ipak, treba istaći da je golman Švedske, Zećira Mušović, devojka poreklom iz Prijepolja, bila pravi heroj svog tima, s obzirom na to da je u više navrata sačuvala mrežu protiv raspoloženih Amerikanki.
Usledila je potom prava drama, tokom penal-serije. Amerikanke su u petoj seriji imale šut za pobedu, ali je Smit bila neprecizna. Ipak, ono što je posebno interesantno, viđeno je u sedmoj seriji, kod odlučujućeg penala, koji je u pogodak pretvorila Hurtig.
Uspela je Amerikanka Nejer da odbrani njen šut, ali se lopta odbila, i u vazduhu prešla gol liniju, i to gotovo za milimetar. Na kraju se čekala odluka gol-tehnologije, koja je potvrdila da pogodak važi i da je Švedska prošla dalje.
Amerikanke su tek drugi put eliminisane u nokaut-fazi nekog takmičenja pre polufinala, a to im se desilo prethodni put 2016. godine na Olimpijskim igrama, kada ih je takođe eliminisala Švedska posle penala.
U drugoj utakmici Holandija je savladala selekciju Južne Afrike sa 2:0.
Nemanja Matić i Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
SPORT
Selidba u London naljutila Ren i stavila Matića u centar pažnje – šta će reći Žoze?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala