- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Selidba u London naljutila Ren i stavila Matića u centar pažnje – šta će reći Žoze?

© AFP 2023 / FABRICE COFFRININemanja Matić i Žoze Murinjo
Nemanja Matić i Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Nemanja Matić bi krajnje neočekivano mogao da napusti Romu posle samo jedne sezone provedene u Rimu. Za njegove usluge zainteresovan je francuski Ren, nakon što je ostao bez oslonca na sredini terena, pošto je Lesli Ugočukvu potpisao ugovor sa Čelsijem.
Francuzi pred početak sezone ubrzanim tempom moraju da pronađu adekvatnu zamenu zbog selidbe u London, a izbor je po svemu sudeći na prvu loptu pao na prekaljenog Nemanju Matića.
Bivši srpski reprezentativac i as Čelsija, Mančester junajteda, koji po treći put u karijeri sarađuje sa Žozeom Murinjom, možda nečekivano odluči da promeni sredinu, iako je bio viđen i naredne sezone u dresu Vučice.
Francuski mediji objavili su da je Ren već započeo pregovore sa Romom oko prodaje 35-godinjeg srpskog veziste koji je jedan od glavnih i omiljenih vojnika Portugalca.
Iako je u poznim fudbalskim godinama Matić je prošle sezone imao zapaženu ulogu kod „Gospodina specijalnog“, što potvrđuje suv statistički podatak, prema kom je Nemanja odigrao neverovatih 50 utakmica u svim takmičenjima.
Aleksandar Sale Đorđević – bivši selektor Srbije i sadašnji trener KK Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
SPORT
Đorđević isključen – Italijani pokazali Srbiji kako sa Kinom
Za sada nije poznato kakvu ponudu je spreman u Rim da pošalje Ren i koliko bi obeštećenje bilo, ali je jasno da se Murinjo i Matić pitaju oko toga da li će doći do nečekivanog rastanka ili će oprobani i dokazani tandem zakoračiti zajedno u još jednu sezonu.
Prema pojedinim informacijama sa Apenina, Murinjo je namenio ponovo ozbiljnu ulogu Srbinu za narednu sezonu i neće da pustiti da se preseli u Francusku.
Ren će naredne sezone igrati u grupnoj fazi Liga Evrope, dok Romu koja je poražena u finalu Lige konferencija od Sevilje posle slabijeg izvođenja, penala, očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope.
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
SPORT
Japan ne zaboravlja svog fudbalskog cara – 60.000 navijača se poklonilo Piksiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala