- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najveće iznenađenje Vimbldona: „Novak je najbolji svih vremena“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Najveće iznenađenje Vimbldona ove sezone bez sumnje je bio Kristofer Jubanks, američki teniser, koji je stigao do četvrtfinala na engleskoj travi. Nakon što se probio, teniska javnost postala je sve više zainteresovana za Amerikanca pa su tako usledili sve češći intervjui, a u jednom od njih govorio je i o Novaku Đokoviću.
Teniseri koji su u samom vrhu belog sporta retko žele da se izjašnjavaju o trci za najboljeg tenisera svih vremena i obično daju diplomatske odgovore. Međutim, Kristofer Jubanks koji se tek probio u prvih 30 na svetu otvoreno je rekao da je njegov favorit Novak Đoković.

„Da, to je moje lično mišljenje da je Novak najbolji. Ipak, to je samo moje mišljenje. Smatram da je GOAT rasprava prilično subjektivnog karaktera, sve zavisi šta vam se dopada. Rodžer Federer je promenio pogled na teniske igrače što se tiče globalnog nivoa. On je globalna ikona. Ipak, u pogledu tenisera sa najviše titula, rekorda, nedelja na mestu broj jedan, jednostavno, on (Novak) ima brojeve“, rekao je Jubanks.

Amerikanac se slaže da je Federer uradio mnogo toga za tenis, ali smatra da se Novak najbolje pokazao kao igrač koji može da igra na bilo kojoj podlozi protiv bilo kog protivnika.
„Neki bi možda rekli da Federer više znači sportu i zaista neću da se raspravljam po tom pitanju ukoliko je to tvoj teniski GOAT. Moj GOAT je jednostavno kada si najbolji "ol araund" igrač. Kada možete tenisera da bacite na bilo koju podlogu protiv bilo kojeg protivnika, u tome bi Novak bio najbolji“, zaključio je Jubanks.
Stefanos Cicipas i Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
SPORT
Forma je prolazna, klasa je večna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala