- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đavolsko kockanje: Da li je Junajted našao svog Holanda?

© AFP 2023 / JURE MAKOVECRasmus Hojlund
Rasmus Hojlund - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
Pratite nas
Gotovo je, saga je okončana! Rasmus Hojlund koji je bio meta Mančester junajteda i Pari Sen Žermena, karijeru će definitivno nastaviti na Old Trafordu, a Atalanta će maksimalno prihodovati od transfera 83 miliona evra.
Od pomenute cifre 74 miliona evropskih novčanica je fiksno, dok se ostatak od devet miliona odnosi na ostvarive bonuse.
Kakav bogovski posao „Boginje provincije“, koja je pre samo godinu dana dovela iz Šturma danskog napadača za sumu od 17,2 miliona evra, da bi ga zbog svega devet golova u Seriji A prošle sezone prodala gotovo četiri puta skuplje.
Engleski mediji pitaju se da li je Mančester junajted doveo svog Holanda i da li će talentovani danski špic moći da parira Sitijevoj gol-mašini koja je već u prvoj sezoni na Etihadu i u Premijer ligi, oborila brojne rekorde, kompletiraju na kraju het-trik trofeja u vidu prvenstva, Kupa Engleske i Lige šampiona.
Hojlund je za svoju visinu od 191 centimetar izuzetno pokretan i ume lako da stavi protivničke defanzivce u nezgodan položaj.Takođe se izražava sumnja od strane medija da li se Erik ten Hag opasno kocka, jer je odlučio da samu oštricu napada poveri 20-godišnjaku sa svega godinu dana iskustva u Ligama petice.
Brojke iz prošle sezone nisu nešto što ide u prilog Rasmusu Hojlundu, novoj „skupocenoj igrački“ slavnog kluba s Teatra snova.
Osamdeset i kusur miliona za samo devet golova u Seriji A ne uliva previše poverenja, ali je činjenica da su cifre „eksplodirale“ i da se fudbaleri odavno preplaćuju.
Rasmus Hojlund ne krije da je presrećan zbog realizacije transfera i izbora novog kluba, s obzirom na to da je u igri bio i Pari Sen Žermen, ali je Danac isključivo hteo u Junajted.
„Fantastičan je osećaj što mi se ostvario san. Prezadovoljan sam što sam dobio mogućnost da igram za ovaj tim. Činjenica je da sam mlad, ali sam spreman za korak napred da igram za veliki klub sa grupom igrača svetske klase. Drago mi je što ću imati priliku da sarađujem s jednim od najboljih menadžera na svetu. Mislim da zajedno možemo da ostvarimo velike stvari“, rekao je Rasmus Hojlund na promociji u Mančesteru.
Prema pisanju britanskih medija on neće biti na raspolaganju Eriku ten Hagu za meč prvog kola protiv Vulverhemptona zbog lakše povrede koju vuče iz Bergama.
Inače, Mančester junajted je u subotu odigrao prijateljski meč protiv francuskog Lansa u kom je slavio posle preokreta - 3:1 (1:1). Meč je između ostalog obeležio evrogol, Florijana Sotoke koji je uočio da je novi golman Junajteda Andre Onana izašao visoko, te ga je matirao sa gotovo polovine terena.
U nastavku su za preokret pogodili Markus Rašford, Antoni i Brazilac Kazemiro.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Joško Gvardiol - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
SPORT
Hrvat postao najskuplji defanzivac u istoriji fudbala
Futbol. Kubok Rossii. Matč Krasnodar - Spartak - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
SPORT
Srbin stvorio „kaznenu ekspediciju“ u Krasnodaru – „Nije idealno, ali se trudimo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala