- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac ceni Rodžera i Rafu, ali – „Novak je najbolji“

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Legendarni američki teniser Džimi Konors poručio je da je Novak Đoković najbolji svih vremena, uz dužno poštovanje prema njegovim najvećim rivalima Rodžeru Federeru i Rafalu Nadalu.
Pričajuću u svom podkastu na temu ko je GOAT, Konors je naglasio da i te kako ceni Španca i Švajcarska koji su vrhunski teniseri, ali je Srbin za nijansu ispred njih.
„Napravili su takva pravila da su Grend slemovi postali izuzetno važna stvar. Znate ono, osvojio je najviše Grend slemova i zbog toga je najbolji. Za mene, osvrćem se na svaki dan, na svaki meč, na svaki turnir, svaku godinu. Deluje da se to promenilo u prethodnih 15-20 godina i sve se vrti oko tih Grend slemova i koliko čuta ste podigli trofej. Ne kažem i nikada nisam rekao da Federer i Nadal nisu vrhunski igrač. Samo sam rekao da je sada na vrhu te liste momak po imenu Novak Đoković. Ima najviše osvojenih Grend slemova u ovom trenutku. Oni jesu dobri, i to su dokazali za ovih 15, 16, 17 godina, ali Novak je najbolji, a ja sam samo rekao koliko je bitan broj osvojenih Grend slem trofeja“, istakao je Amerikanac.
Novak Đoković je na čelu liste sa 23 Grend slema, prati ga Španac Nadal koji ima 22 najveće titule, dok je Švajcarac Rodžer Federer na koti 20.
„Federer je prestigao Samprasa, a to je značilo da je Rodžer najbolji teniser svih vremena zbog većeg broja osvojenih trofeja. U redu, Đoković sada ima 23 trofeja, što znači da je najbolji svih vremena“, zaključio je Džimi Konors.
Novak Đoković trenutno se nalazi na odmoru u Crnoj Gori, gde "puni baterije" za predstojeće izazove koji ga očekuju posle Vimbldona.
Drugi reket planete će konačno zaigrati u Americi, gde u prošlosti nije mogao da učestvuje na turnirima zbog odluke da se ne vakciniše protiv virusa korona.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Laslo Đere, Saša Zverev, finale Hamburg - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
SPORT
Đereova peta recka u devet dana, kraj za Lajovića
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
SPORT
Novak pozvao kolege da mu se pridruže: „Rastemo i borićemo se“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala