- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đereova peta recka u devet dana, kraj za Lajovića

© Tanjug / Frank MolterLaslo Đere, Saša Zverev, finale Hamburg
Laslo Đere, Saša Zverev, finale Hamburg - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Polovičan učinak ostvarili su srpski teniseri na turniru u austrijskom Kicbilu. Laslo Đere upisao je petu pobedu u samo devet dana, nakon što je eliminisao Kristofera O'Konela - 6:4, 7:6, dok je Dušan Lajović izgubio od Kineza Žižena Žanga rezultatom 6:3, 6:2.
Lajović je neočekivano lako pao pred Kinezom, kom je dozvolio već u prvom setu da napravi dva brejka i da slavi s ubedljivih 6:3.
Nastavak susreta nije doneo nikakvu promenu i Žižen Žanga je bez većih problema uspeo da eliminiše Srbina i plasira se u drugo kolo. To je drugi put ove sezone da je Kinez eliminisao srpskog tenisera, s obzirom na to da mu je Lajović predao meč na startu Rolan Garosa zbog povrede.
Pre Dušana na terenu je bio Laslo koji je nastavio da niže recke i upisao je čak pet za samo devet dana.
Tamo gde je stao u Hamburgu, Đere je nastavio u Kicbilu. U Nemačkoj je zabeležio četiri trijumfa, da bi ga u finalu zaustavio Aleksandar Zverev. Ipak, taj poraz nije uticao na srpskog tenisera koji je napredovao za oko 20 mesta na ATP listi i trenutno je 38. reket planete.
Posle rutinske pobede nad Austrijancem O'Konelom u meču koji je trajao 114 minuta na turniru iz serije 250, očekuje ga napredak bar za još dve ili tri pozicije, a naredna prepreka u Austriji biće mu u sredu, ne pre 14 časova, Brazilac Tijago Sejbot Vajld.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
SPORT
Novak pozvao kolege da mu se pridruže: „Rastemo i borićemo se“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala