- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đorđević se vratio tamo gde je sve počelo i poručio: „Vatra u srcu mora da postoji“

© Foto : fiba.basketballSaša Đorđević na meču sa Česima
Saša Đorđević na meču sa Česima - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Aleksandar Sale Đorđević, legenda jugoslovenske i srpske košarke, boravio je na čuvenom „Ranču“ na Novom Beogradu, gde je napravio prve korake i ubacio prve trojke, a sada je pomenuti teren renoviran i otvoren je u njegovu čast.
Veliki broj ljubitelja magične igre pod obručima, uključujući i medijske ekipe, okupio se na terenu u Novom Beogradu, kako bi ispratio otvaranje i čuo šta o svemu ima da kaže Sale Đorđević, koji inače retko daje izjave.
Na otvaranju terena u ulici Otona Župančića 22 pojavilo se i nekoliko Saletoviih bivših saigrača, kao i njegov kum Jovica Antonić.
Đorđević, koji je jedini uspeo kao igrač i kao selektor da osvoji medalju na Olimpijskim igrama, imao je priliku da se priseti čuvene trojke na Evropskom prvenstvu u Španiji 1997. godine, kada je poneo MVP titulu sa pomenutomg turnira.
Laslo Đere, Saša Zverev, finale Hamburg - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
SPORT
Đereova peta recka u devet dana, kraj za Lajovića
Naravno, neizbežna tema bila je Srbija i Mundobasket, a razlog više bio je taj što će Sale Đorđević sa Kinom udariti na Orlove već u grupnoj fazi turnira čiji je početak zakazan za 25. avgust i trajaće do 10. septembra na Filipinima.
Đorđević vidi Srbiju kao jednog od glavnih favorita u borbi za medalju, bez obzira na to što se aktuelni selektor Svetislav Pešić suočiio sa brojnim otkazima, u kojima svakako prednjači Nikola Jokić osvajač NBA prstena sa Denver Nagetsima.
„Biće veoma teško, a Srbija je jadan od favorita. U našoj grupi apsolutno, mislim i na celom takmičenju. Spremićemo se najbolje što možemo da pariramo jednoj izuzetno jakoj Srbiji“, poručio je Đorđević.
Bivši as Partizana i brojnih evropskih klubova, sedeo je na klupi Srbije od novembra 2013. do 2019. godine. U tom periodu sa Orlovima je osvojio tri srebrne medalje na velikim takmičenjima: Svetskom prvenstvo 2014, Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Evropskom prvenstvu 2017.
„Dostizanje vrhunskih rezultata nema bez volje i želje. Vatra u srcu mora da postoji kod svakog igrača kada kroči na teren, ali pre svega je potrebna glava puna mira. Na meni je da tu glavu ispunim nekim određenim znanjem i da ih spremim da da tim žarom izađu na teren. Svakoga dana trudimo se da napredujemo, i to je cilj svih nas trenera prema grupi koju treniramo“, poručio je Sale Nacionale.
Srbija i Kina, koju s klupe predvodi Sale Đorđević, odmeriće snage u prvom kolu Mundobasketa 26. avgusta od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Mladi košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SPORT
Selektor zlatnih Orlića za Sputnjik: „Voleo bih da svi odu u NBA“
Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski u duelu protiv Toronto Reptorsa - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SPORT
Gest Pokuševskog za poštovanje: „Srećan i tužan u isto vreme“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala