Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ambasador BiH u Beogradu: Srpski narod dobro zna koliko su sankcije SAD nepravedne

© Sputnik / Lola ĐorđevićAmbasador Bosne i Hercegovine, dr Aleksandar Vranješ
Ambasador Bosne i Hercegovine, dr Aleksandar Vranješ - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Novoimenovani ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ sastao se u Beogradu sa direktorom Bezbednosno-informativne agencije Aleksandrom Vulinom i preneo izraze podrške srpskog naroda u BiH povodom nepravednih i neopravdanih sankcija SAD, kao i zahvalnost na podršci dvema studentkinjama iz Republike Srpske.
„Podršku direktoru BIA Vulinu sam dao i u lično ime, kao ambasador BiH u Srbiji. Republika Srpska i srpski narod veoma dobro znaju koliko su te sankcije neopravdane i nepravedne, jer mi decenijama trpimo razne oblike pritisaka, sankcija, oduzimanja nadležnosti, kršenja ljudskih prava od SAD, OHR i drugih zapadnih zemalja“, naveo je Vranješ u saopštenju.
Naglasio je da Srbi u Republici Srpskoj znaju kroz šta prolazi direktor BIA kome je, kao u srednjem veku, politički presuđeno bez suđenja samo zato što je Srbin.
Vulinu je tom prilikom zahvalio na podršci studentkinjama koje su, samo zato što su iskazale stav suprotan stavovima bošnjačke političke elite, izgubile pravo na obrazovanje u Sarajevu i gotovo linčovane u gradu u koji su došle da studiraju.
„Zahvalan sam direktoru Vulinu na tome što je Valentini Vujičić i Slađani Todić obezbedio stipendije i mogućnost nastavka školovanja na Akademiji za nacionalnu bezbednost i time pokazao da Srbija stoji iza svih Srba gde god oni živeli i kakve god nepravde trpeli“, naveo je Vranješ.
Sarajevo - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
REGION
Studentkinje iz Srpske isključene sa fakulteta u Sarajevu zbog tri prsta i fotografije Ratka Mladića
Pogled na američki Kapitol u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
SRBIJA
Dodik, Vulin, ko je sledeći? Amerika sve slabija, a sve grublje igra protiv Srba /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala