- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Studentkinje iz Srpske isključene sa fakulteta u Sarajevu zbog tri prsta i fotografije Ratka Mladića

CC0 / Unsplash / Sarajevo
Sarajevo - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Studentkinje Valentina Vujičić i Slađana Todić, koje su bile izložene medijskoj hajci zbog objava na privatnom profilu na društvenim mrežama, isključene su sa Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbednosnih studija Univerziteta u Sarajevu.
Odluku o isključenju na tri godine donela je Disciplinska komisija za disciplinsku odgovornost studenata na Univerzitetu u Sarajevu, saopšteno je sa Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbednosnih studija, prenosi Srna.
U saopštenju se navodi da je Komisija izrekla najstrožu disciplinsku meru propisanu odredbama Statuta Univerziteta u Sarajevu.
Ranije je dekan tog fakulteta Jasmin Ahić rekao da Vujičićevoj i Todićevoj neće biti dozvoljen ispis sa fakulteta dok se ne završi disciplinski postupak protiv njih, a koji je pokrenut nakon saznanja o događaju na društvenim mrežama.
Valentina Vujičić i Slađana Todić izložene su medijskoj i hajci svojih kolega i drugih iz Federacije BiH jer je jedna od njih na ličnom profilu na društvenim mrežama objavila fotografiju sa podignuta tri prsta, a druga fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.
Tužilaštvo BiH je protiv njih formiralo predmet i zatražilo materijal od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Nakon ovih dešavanja, direktor Bezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandar Vulin ponudio je da one nastave školovanje na Akademiji za bezbednost u Beogradu.
Najavljeno je da će one biti stipendisti Srbije i imati smeštaj u studentskom domu u Beogradu, a da će ostatak finansijskog dela njihovog školovanja nositi preduzeće „Sarajevo-gas“, kao preduzeće Vlade Republike Srpske.
Sarajevo - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
REGION
Sarajevo udarilo na studentkinje iz Srpske: Upućene pretnje i pozivi na linč, oglasio se Dodik
Bosna i Hercegovina. Sarajevo - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
REGION
Slučaj Valentine i Slađane: U BiH i dalje vlada samo jedna istina o ratu - bošnjačka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala