- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda promenila cilindre – kako će funkcionisati novi motor?

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiloš Teodosić izvodi slobodna bacanja
Miloš Teodosić izvodi slobodna bacanja - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
Pratite nas
Crvena zvezda je ovog leta dovela devetoricu košarkaša, a od toga trojicu plejmejkera: Miloša Teodosića, Šabaza Nejpira i Jaga Mateusa. Zamenjena su sva trojica plejmejkera u odnosu na prošlu sezonu, a zadržan je i Nikola Topić.
Jasno je da je Zvezda zamenila cilindre u motoru, a videćemo kako će se crveno-bela formula kretati u predstojećoj sezoni.
Iz kluba su otišli Fakundo Kampaco, Luka Vildosa, dok se Stefan Marković penzionisao.
Čak se i zvanični sajt Evrolige pozabavio ovom temom. Ističe se da Zvezda nije paničila posle odlaska glavnih organizatora igre, te da crveno-beli sada čekaju novu sezonu sa optimizom.
Miloš Teodosić je stigao prvi od spomenutih plejmejkera. Možda ga noge ne slušaju kao ranije, ali je mozak brz kao što je uvek i bio, ističe se na sajtu Evrolige.
Poznato je da Teodosić gaji ljubav prema Crvenoj zvezdi, a u nju stiže tako što je prošle sezone beležio 10,3 poena, 1,6 skok i šest asistencija.
Da euforija među navijačima Crvene zvezde bude još veća potrudio se Šabaz Nejpir, koji je stigao iz Olimpije, iz Milana.
Nejpir je iskusan košarkaš, ima 32 godine, a na 12 mečeva za Olimpiju prosečno je davao 15 poena i beležio četiri asistencije.
Najveće iznenađenje je Jago Mateus, 24-godišnji Brazilac koji je stigao među crveno-bele iz Ulma. Malo ko je mogao da očekuje takav razvoj događaja.
On je talentovan u asistencijama, igrao je odlično u Ulmu, prosečno je ubacivao 13 poena, i beležio tri skoka i šest asistencija.
Nejpir je prošle sezone gađao 45,6% za tri, a Jago 39,1% posto, dok je Teodosić van linije za tri poena gađao 39,4%.
Kada se na sve to doda prisustvo Nemanje Nedovića i Nikole Topića, može se reći da će Crvena zvezda imati više dobrih organizatora u predstojećoj sezoni.
Odlazak Kampaca, Vildose i Markovića ne bi trebalo previše da se oseti.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
SPORT
Jokićeva „osveta“ i bumerang efekat „srpskog viskija“: „Hteo sam da ga napijem – nikad više“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala