- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićeva „osveta“ i bumerang efekat „srpskog viskija“: „Hteo sam da ga napijem – nikad više“ /video/

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
Pratite nas
Brus Braun, američki košarkaš koji je imao značajnu ulogu u šampionskoj generaciji Denvera predvođenoj Nikolom Jokićem, otkrio je da je imao „kvarne“ namere za proslavu titule koje su mu se obile o glavu.
Gotovo bukvalno tako, Braun je zabeležio javljanje dan posle proslave sa velikim mamurlukom i tada je optužio Jokića da ga je napio.
Ali, Braun je želeo da se dogodi suprotno.
„Pili smo neki srpski viski. Ja sam imao za cilj da ga napijem, ali je on preokrenuo taj scenario. Veći je od mene, a ja o tome nisam razmišljao. Ne možeš piti sa njim. Naučio sam lekciju i nikada više. Imao sam let sledećeg jutra, a probudio sam se oko podneva“, naveo je Braun.
Srpski viski je zapravo rakija koja je bila nezaobilazna u proslavi Denverove titule do koje je ekipu vodio Jokić, na maestralan liderski način.
Da su Nagetsi ozbiljni u nameri da ne ostanu na finalu Zapadne konferencije, što je bio prethodni najbolji rezultat ekipe iz Kolorada, potvrdili su u seriji sa Lejkersima koje su počistili sa 4:0.
„Tu seriju smo shvatili lično. Više od bilo koje druge serije. Ne znam zašto, ali svi su bili naoštreni. Jokić je bio onakav kakvog ga nikada nisam video. Toliko je pričao na terenu, ali samo o košarci. Nije se šalio, kao da je imao nešto da dokaže“, istakao je Braun.
Sasvim je sigurno da je imao, Lejkersi su mu ostali dužni iz prethodnih sezona, a Jokić je sve naplatio briljantnim partijama i na četiri utakmice je imao prosek od 27,8 poena, 14 skokova i 11,8 asistencija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala