- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Olga se predala „srećnoj“ Ruskinji

© AP Photo / Christophe EnaOlga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Srpska teniserka Olga Danilović eliminisana je u prvom kolu turnira u Palermu posle predaje u meču sa Ruskinjom Sofijom Lanser. Bilo je 6:3 na kraju prvog seta za protivnicu, kada je naša igračica morala da joj stisne ruku jer nije imala snage da igra na vrućini ovog popodneva.
Olga je prvobitno trebalo da ukrsti rekete sa domaćom igračicom Lukrecijom Stefanini, ali je Italijanka predala meč zbog povrede desnog ramena. Šansu je dobila Ruskinja Sofija Lanser, kao „laki luzer“ i doživela jedan od najuzbudljivijih trenutaka u karijeri.
Naime, Ruskinja je samo dva sata pre starta meča sa Danilovićevom dobila informaciju da će ipak igrati u prvom kolu iako je ispala u kvalifikacijama, a potom je dočekala i da joj se Srpkinja preda zbog zdravstvenih problema.
Prvi i jedini set je obilovao brejkovima, a čak šest od devet gemova okončani su gubitkom servisa neke od igračica, više na štetu Srpkinje.
Danilovićeva je zatražila medicinski tajm-aut kod rezultata 3:2 za protivnicu, jer joj se zbog vrućine zavrtelo u glavi, ali se vratila na teren posle višeminutne pauze u kojoj su joj lekari merili pritisak i pokušavali da osveže ledom i peškirima.
Ključan detalj desio se u osmom gemu kada je posle još jednog brejka, Ruskinja na svoj servis povela sa 5:3, a zatim još jednom oduzela servis Olgi za konačnih 6:3. Bio je to ujedno i znak da Danilovićeva ne treba da rizikuje pa je predala meč.
Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je na startu turnira u Gštadu, pošto je izgubio od kvalifikanta Austrijanca Filipa Mišolića sa 7:6, 7:6.
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Obradović za Sputnjik o istorijskom finalu: „Novak je izgubio, ali je dobio izazov“
Martina Navratilova - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Alkaras otkrio ko mu je pomogao da pobedi Novaka: „Radio sam sve što mi je Martina govorila“
Alina Kornejeva i Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Mira im tek neće dati mira: „Eksplozija“ male Ruskinje na velikoj sceni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala