- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras se setio čuvenog finala, pa se uplašio: „Mislio sam, samo da ne prođem kao Federer“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Iako mu je tek 20 godina Karlos Alkaras se oseća sjajno u svojoj koži. U nedelju je pobedio jednog od najboljih tenisera u istoriji Novaka Đokovića u finalu Vimbldona u pet setova, pa se sa velikim osmehom na licu pojavio na čuvenoj Večeri za šampione.
Tamo je još jednom dobio čestitke gostiju za veliki podvig, odigrao šampionski ples sa pobednicom u ženskoj konkurenciji Marketom Vondroušovom, a otkrio je medijima i kako je protekao susret sa Kraljem Španije posle briljantne pobede nad Đokovićem.
„Verovatno sam bio nervozniji dok sam pričao sa Njegovim veličanstvom, nego u samom finalu. Sama pomisao da sam mogao da se pozdravim i razgovaram sa njim, kao i da sam imao podršku Kralja u finalu Vimbldona je za mene neverovatna stvar. Nešto u šta još ne mogu da poverujem“, iskren je Alkaras.
Mladi Španac ne krije da su mu nervi bili na vrhuncu u nedeljnom duelu sa Đokovićem i priznao da mu se, dok je servirao za meč, priviđao poraz Rodžera Federera baš protiv Novaka na Vimbldonu 2019. godine.

„Još sam dečak koji je gledao dosta teniskih mečeva, uključujući i poraz Federera u tom čuvenom finalu. Iskreno, razmišljao sam o tome u glavi. Mislio sam - samo da se meni ne ponovi. Imao sam i fizičke probleme u nogama posle prvog servisa (u poslednjem gemu na 5:4), odsekle su mi se, što je i normalno pri svoj nervozi, kada telo treperi“, tvrdi Karlos.

Alkaras se od ponedeljka uveče nalazi u rodnoj Malagi gde će se oporavljati. Prvobitno je trebalo da nastupi na Hopman kupu u Nici sledećeg vikenda, ali od toga verovatno neće biti ništa.
„Ostaću kod kuće par dana, a potom idem negde na odmor. Zaista sam želeo da se vratim kući i provedem vreme sa porodicom i prijateljima, da se osetim ponovo kao normalan čovek i odmorim malo u prijatnom okruženju“, zaključio je Alkaras.
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Obradović za Sputnjik o istorijskom finalu: „Novak je izgubio, ali je dobio izazov“
Martina Navratilova - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Alkaras otkrio ko mu je pomogao da pobedi Novaka: „Radio sam sve što mi je Martina govorila“
Alina Kornejeva i Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Mira im tek neće dati mira: „Eksplozija“ male Ruskinje na velikoj sceni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala