- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda ne planira da se zaustavi – parafirao i Brazilac

© Foto : KK Crvena zvezdaJago Santos
Jago Santos - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
Pratite nas
Košarkaški klub Crvena zvezda pohvalio se dolaskom novog košarkaša, a reč je o Brazilcu Jagu Dos Santos Mateusu, koji stiže iz redova prvaka Nemačke - Ulma.
Rade punom parom na Malom Kalemegdanu, gde je na startu sedmice potvrđen dolazak devetog pojačanja ovog leta. Iskusni brazilski plejmejker koji u Srbiju stiže sa zvanjem MVP-ja nemačkog košarkaškog šampionata, stavio je paraf na trogodišnji ugovor sa Zvedom.
Dvadesetčetvorogodišnji Jago Mateus visok je samo 175 centimetara, ali ga odlikuje izuzetna eksplozivnost, brzina i fantastičan pregled igre. Brazilac je minule sezone vodio Ulm do titule prvaka Nemačke, dok je u Brazilu igrao za Flamengo.
Podsetimo, pre Jaga Dos Santosa Mateusa, crveno-beli su angažovali u doskorašnjem prelaznom roku - Dejana Davidovca, Marka Simonovića, Miloša Teodosića, Adama Hangu, Majka Tobija, Džoela Bolomboja, Rokasa Gedraitisa i Amerikanca Šabaza Nejpira, te prave izuzetno respektabilan sastav za predstojeću sezonu Evrolige u kojoj imaju visoke ciljeve.
Prema saznanjima Sputnjik sporta, dolazak iskusnog brazilskog pleja mogao bi da uslovi odlazak Zvezdinog bisera Nikole Topića na pozajmicu u Megu.
Uroš Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Delfini „otpisani“ – da li će proraditi srpski inat?
Toma Ertel - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
SPORT
Došao u Rusiju pod velom kontroverzi – i ne želi da ode
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala