- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Delfini „otpisani“ – da li će proraditi srpski inat?

© Foto : Vaterpolo savez SrbijeUroš Stevanović
Uroš Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
Pratite nas
Vaterpolisti Srbije koji u ponedeljak od 13 časova i 30 minuta igraju protiv Španije prvi meč na Svetskom prvenstvu u Japanu, unapred su otpisani od strane svetskih bukmejkera. Ostaje da se vidi može li čuveni srpski inat da utiče da ishod bude drugačiji od očekivanog!?
Iako su Delfini čak pet puta bili na krovu sveta i najtrofejnija su reprezentacija na planeti gde su u prethodnih 20 godina bili čak 40 puta na podijumu, katastrofalni rezultati u poslednje vreme, koji su posledica smene zlatne generacije, doveli su do toga da Srbija deli šesto mesto sa Crnom Gorom i Sjedinjenim Američkim Državama kada su u pitanju favoriti za osvajanje medalje.
Reprezentacija Španije, koja će upravo biti prvi rival izabranicima selektora Uroša Stevanovića na startu jubilarnog 20. izdanja SP u Fukuoki, glavni je favorit za zlato sa kvotom u rasponu od 2,00 do 2,25, dok je na Srbiju kvota čak 20, negde i 25!
Drugi favorit je Italija s kvotom 3,25, sledi Mađarska - 7,00, te Hrvatska - 8,00 i Grčka 10.
Vaterpolisti Srbije će čak sa sedmoricom debitanata nastupiti u Fukuoki, dok Španci brane zlato osvojeno pre godinu dana. Furija ima strašan tim i beleži fantastične rezultate, što potvrđuje čak osam osvojenih medalja u prethodnih pet godina.
Lider u bazenu je Alvaro Granados, član VK Novi Beograd koji je poneo MVP titulu fajnal-ejta Lige šampiona.
Srbiju, koja je na EP u Splitu prošle godine bila deveta, pa je morala da igra kvalifikacije za SP, predvode Sava Ranđelović, Nikola Jakšić i Branislav Mitrović. Na pretodnom SP Srbija je osvojila peto mesto u Budimpešti. Svetski kup koji je održan početkom jula okončan je kao četvrto uzastopno takmičenje bez plasmana Delfina u polufinale, a osvojeno je tek sedmo mesto.
Srbija se nalazi u Grupi D gde su još Špaanija, Južna Afrika i Crna Gora. Po dve prvoplasirane selekcije izboriće plasman u nokaut fazu, a pomenuta grupa ukršta sa Grupom C, gde su Hrvatska, Mađarska, Argentina i Japan.
Svetsko prvenstvo u Fukuoki počinje 17. i trajaće do 29. jula. U grupi u kojoj se nalazi Srbija već je odigran prvi meč, a Crna Gora je bila ubedljiva protiv Južne Afrike rezultatom 35:10.
Tur de Frans - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
SPORT
Katastrofa na Tur de Fransu izazvana „selfijem“ navijača /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Navijači u Parizu uputili jezive pretnje Vlahoviću: „Odseći ćemo ti tri prsta“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala