- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legendarni Šveđanin upozorava: „Alkaras mora da sruši Đokovića za budućnost tenisa“

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković i Karlos Alkaras
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
Pratite nas
Mats Vilander, komentator Eurosporta, izazvao je Karlosa Alkarasa da pobedi Novaka Đokovića u velikom finalu Vimbldona danas od 15 časova.
Legendarni teniser kaže da, ako Španac želi da pokaže da je lider nove generacije, mora da pobedi Đokovića u velikim finalima pre nego što se Srbin penzioniše.
Lako je to reći, ali Novakova forma ne daje Špancu puno prostora za optimizam.

„Vrlo je bitno da Alkaras pobedi Đokovića u finalu nekog Gren slema pre nego što Srbin okonča karijeru. Važno je za tenis kao sport da šampion bude srušen sa trona pre nego što ode u penziju, kao što je Lejton Hjuit svojevremeno oborio Pita Samprasa. To bi ubrizgalo novu energiju tenisu. Ako Alkaras ne uspe danas na Vimbldonu, onda može da proba na US openu. Važno je da neko od klinaca pobedi Novaka pre penzije“, ocenio je Vilander.

Šveđanin je istakao i razliku između iskusnog Gren slem igrača kakav je Novak Đoković koji igra 35. veliko finale i mladog tenisera koji je tek kročio na veliku scenu poput Alkarasa.
„Novak će izaći na teren i sve vreme igrati sa 90 odsto snage. Možda spusti na 85% ili poveća na 95% povremeno, ali biće prisutan u igri tokom celog meča. To je za Alkarasa rolerkoster jer retko ko može da se nosi sa Novakom u pet setova. Morate da menjate ritam, a Novak je konstantan“, podseća Vilander.
© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONBivši najbolji teniser sveta Mats Vilander
Bivši najbolji teniser sveta Mats Vilander - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
Na kraju, poznati komentator i nekadašnji svetski teniser broj jedan, kaže da očekuje bolju igru Španca nego na Rolan Garosu.
„Jedina dilema za Karlosa Alkarasa je može li da uradi ono što smo svi mi radili kada smo bili mladi teniseri, pravili iznenađenja vođeni adrenalinom. Igrali smo mečeve za koje nismo ni zamišljali da ćemo imati priliku, kao recimo Boris Beker ovde u Londonu 1985. godine. Moguće je i da će Alkaras igrati 25 odsto bolje nego do sada jer se to ranije dešavalo momcima ili devojkama. Tu vidim šansu“, zaključio je Mats Vilander.
Finale Vimbldona između Đokovića i Alkarasa na programu je od 15 časova uz direktan tekstualni prenos na Sputnjik sportu.
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
SPORT
Alkarasov trener potcenjuje Đokovića: „Previše ga uzdižemo, kao da je nepobediv“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
SPORT
„Jao, kako me provociraju, a ne znaju...“ – Đoković o publici na Vimbldonu
Ons Žaber - Marketa Vondroušova, finale, Vimbldon, žene - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Trener je izgubio opkladu, muž čuvao mačku, a šampionka komanduje: „Idemo na pivo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala