- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkarasov trener potcenjuje Đokovića: „Previše ga uzdižemo, kao da je nepobediv“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković i Karlos Alkaras
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
Pratite nas
Karlos Alkaras i Novak Đoković od 15 časova igraju finale Vimbldona, a zanimljivo je kako su se u kratkom vremenskom periodu uloge zamenile. Na sve to nadovezao se i trener Španca Huan Karlos Ferero koji nije impresioniran rekordima Novaka Đokovića.
Pre samo mesec dana ova dva tenisera igrali su polufinale Rolan Garosa. Tada je Karlos Alkaras bio izraziti favorit na kladionicama (1,50), ali se loše proveo, poražen je sa 3:1. Uoči današnjeg finala kvote kažu da je Đoković izraziti favorit (1,55) i videćemo da li će mu se taj status obiti o glavu kao mlađanom Špancu.
Huan Karlos Ferero, trener španskog tenisera, veruje da će sada biti drugačije nego u Parizu na Rolan Garosu.
„Kada više puta igrate protiv nekoga onda naučite da kontrolišete pojedine situacije. Mislim da je Đoković malo veći favorit ovde, što će više odgovarati Karlosu da bude mirniji. Karlos treba da bude fokusiran, kao u polufinalu, kao i tokom čitavog turnira. Ali mora se u ovakvim prilikama u obzir uzeti tenzija i nervoza“, istakao je Ferero.
Anketa
Ko će osvojiti Vimbldon?
Na napomenu da je Đoković igrač koji je sedam puta dizao trofej na Vimbldonu i da ima rekordnih 23 Gren slem titula, španski stručnjak odgovara:
„Moramo više da obratimo pažnje na nas, da se više fokusiramo na Karlosa. Znamo vrline i moguće mane Đokovića. On u dušu zna kako je igrati u ovakvim situacijama, jer je pobeđivao sedam puta. Taktički moramo dobro da kreiramo meč. Obojica su dobri sa osnovne linije, Karlos malo više ide na mrežu, tako da mora da ima više dinamizma. Gledaćemo da malo pomerimo nazad Đokovića i da ga izbacimo iz zone komfora“, napomenuo je Španac.
Na konstataciju novinara da je danas igrati protiv Đokovića na Vimbldonu gotovo isto kao i protiv Nadala iz najboljih dana na Rolan Garosu, trener Alkarasa uzvraća:
„Možda, ali mislim da ga previše uzdižemo, kao da je nemoguće pobediti ga. Izaći ćemo tamo, malo zaboraviti na statistiku. I on je igrač sa dve ruke i dve noge, kao i svi mi“, završio je Huan Karlos Ferero.
Direktan prenos finala Vimbldona pratite na Sputnjik sportu od 15 časova.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
SPORT
„Jao, kako me provociraju, a ne znaju...“ – Đoković o publici na Vimbldonu
Teniske loptice – Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Srbijo, imaš dva finala Vimbldona u nedelju!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Dajte mi vaše suze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala