- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Jao, kako me provociraju, a ne znaju...“ – Đoković o publici na Vimbldonu

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
Pratite nas
„Ako od ljubavi do mržnje ima tako malo“, bila bi možda najbolja ocena odnosa između rekordera Novaka Đokovića i publike na Vimbldonu, koji će danas tokom finala imati novu, sigurno nezaboravnu, epizodu.
Godinama unazad Đoković nije miljenik londonske publike, ali kao da ni oni nisu svesni šta rade time što uporno navijaju protiv njega. Jasno je da će i danas od 15 časova kada se loptica zakotrlja na Centralnom terenu britanska publika biti više uz Karlosa Alkarasa, koji stoji na putu do večnosti srpskom velemajstoru.
Već je poznata čuvena Novakova izjava da u momentima kada su skandirali njegovom velikom rivalu Rodžeru Federeru u međusobnom duelu on uspeva da čuje svoje ime i dobije dodatnu motivaciju, a takav slučaj je izgleda i ove godine.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Dajte mi vaše suze
Novak se posle meča drugog kola Vimbldona u razgovoru sa porodicom osvrnuo i na momenat kada je završio duel sa Džordanom Tompsonom iz Australije.
„Imao sam pomračenje uma. Jao, kako me provociraju, oni ne znaju šta meni odgovara...“, rekao je Novak supruzi što se čuje na kraju videa.
Očigledno je da je supruga Jelena ukazala Novaku na situaciju sa kraja meča kada je srpski teniser reagovao gestikulacijom ka publici.
Imao je Novak još jedan duel sa londonskom publikom i u polufinalu sa Janikom Sinerom u petak popodne. Nije to bio ni prvi, verovatno ni poslednji put, a znamo da će gledalište danas ponovo biti na strani protivnika u finalu - Karlosa Alkarasa.
„Mogu da vizualizujem bez problema šta me čeka u nedelju, to ću i uraditi. Spremiću se mentalno, igrački i fizički za veliku borbu, to će definitivno biti najteži meč na turniru“, rekao je Novak na konferenciji za medije.
Mladi Španac je munjevito napredovao na travi, osvojio je Kvins, a na putu do finala Vimbldona pobedio je Beretinija, Runea i Medvedeva.
„Biću spreman za najzahtevniji okršaj. Karlos je u izvrsnoj formi. Igraju svetski broj jedan i broj dva, imali smo taj visokokvalitetan okršaj u Parizu. Potrudiću se da od početka budem na vrhuncu i da dam sve što mi je ostalo u rezervoaru - ako ne u finalu Vimbldona, kad onda?“, zaključio je Đoković.
A publika? Samo neka nastave kao do sada, Novak će već znati šta treba da radi.
Teniske loptice – Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Srbijo, imaš dva finala Vimbldona u nedelju!
Ons Žaber - Marketa Vondroušova, finale, Vimbldon, žene - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Trener je izgubio opkladu, muž čuvao mačku, a šampionka komanduje: „Idemo na pivo“
Olga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Olga srušila Amerikanku i osvojila titulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala