- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zenit potvrdio dominaciju – Gajić tragičar u nesrećnom porazu CSKA

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaFutbol. Superkubok Rossii. Matč "Zenit" - CSKA
Futbol. Superkubok Rossii. Matč Zenit - CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga pobednici su Superkupa, tradicionalnog takmičenja koje se uoči svake sezone igra u Rusiji. Aktuelni šampioni bili su srećniji od osvajača kupa, ekipe CSKA iz Moskve, koju su savladali u Kazanju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca - 5:4 (0:0).
Moskovski tim je dominirao tokom regularnih 90 minuta, ali su sreća i raspoloženi golman Keržakov sačuvali Zenit u ovoj utakmici. Najbolju priliku na celom meču imao je srpski internacionalac Milan Gajić koji je u 60. minutu sjajno uhvatio volej na desnom krilu, ali šutirao pravo u golmana Zenita.
I Fjodor Čalov je imao sjajnu šansu u nadoknadi da donese pobedu Armejcima, ali je iz dobre pozicije promašio gol Zenita. Ti promašaji kasnije su se osvetili ekipi iz Moskve koja je imala veću podršku sa tribina, ali i tanje nerve prilikom izvođenja jedanesteraca.
Nije petostruki uzastopni šampion Rusije mogao da pronađe prepoznatljivu igru, a da ima dosta problema i da više ne dominira u igri kao nekada, jasno je bilo i posle nedavnog meča sa Crvenom zvezdom. Malkomu kao da se ne igra više fudbal u Rusiji i da čeka transfer, dok ostali internacionalci (Kasijera, Barios) nisu na očekivanom nivou. Danas su pukom srećom osvojili Superkup.
Trener CSKA Vladimir Fedotov potpuno je neutralizovao igru šampiona, a Sergej Semak nije našao rešenje za takvu postavku. Uostalom, odnos u šutevima 15:3 na kraju regularnog dela dovoljno govori ko je bio bolji. Ali, uzalud...
Milan Gajić bio je jedan od tragičara jer je u petoj seriji promašio jedanaesterac, a posle promašaja njegovog saigrača Ermakova, Brazilac Renan je elegantnim udarcem doneo Zenitu deveti trofej Superkupa Rusije.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Prvi napad je propao, ali Arapi ne odustaju od „srpske veze“
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Zvanično: Rastali se Tadić i Ajaks!
Rikardo Gomeš - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Partizan poveo, pa položio oružje i pred Šturmom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala