- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvi napad je propao, ali Arapi ne odustaju od „srpske veze“

© AP Photo / Zac GoodwinAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Prvi pokušaj Al Hilala da u svoje redove posle Sergej Milinković-Savića dovede i srpsku gol-mašinu Aleksandra Mitrovića je propao. Fulam je odbio, a prebogati Arapi brže-bolje krenuli u novi napad s podebljanom sumom za ubojitog golgetera.
Prema informacijama do kojih su došli britanski mediji, as „kolibara“ i reprezentativac Srbije bi zarađivao četiri puta više novca nego što je to slučaj u Engleskoj.
Samim tim, teško da bilo ko može da zameri 28-godišnjaku rođenom u Smederevu koji je ponikao u Partizanu, što želi da napusti Premijer ligu i krene put Arabije, gde su već zvezde poput Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Ngolo Kantea, Kalida Kulibalija i brojne druge.
Mitrović je dogovorio sve uslove oko transfera i potpisa ugovora iz snova, ali ga i dalje koči Fulam.
Odlučni su u nameri vlasnici Al Hilala da „srpska veza“ dominira zato je pojačana otkupnu klauzulu koja je u prvom pokušaju iznosila 30 miliona evra.
Što se tiče Mitrovića i njegove plate, on je u Fulamu jedan od najplaćenijih fudbalera, ali kako pišu britanski mediji, u Rijadu bi imao četiri puta veću sumu, odnosno zagarantovanu godišnju platu u iznosu od 25 miliona evra.
Nedeljno bi to iznosilo bezmalo pola miliona evra, tačnije 467.000 evra, što je mnogo više od plate koju trenutno prima na Krejven kotidžu.
O „slučaju Mitrović“ pričao je u emisiji „Talk Sport“ nekadašnji fudbaler Liverpula Deni Marfi, koji je jasno poručio da niko nema pravo bilo šta da zameri najboljem fudbaleru Fulama prethodne sezone, koji je postigao 14 golova u Premijer ligi.
„Činjenica je da je Mitrović jedan od najplaćenijih fudbalera u Fulamu i da ima ozbiljnu platu. Ali, ima 28 godina i ima priliku da zaradi gotovo pet puta više od plate u Fulamu, ukoliko prihvati ponudu iz Saudijske Arabije. Da li bilo ko može da ga krivi zbog toga?“, rekao je Marfi.
Podsetimo, Sergej Milinković-Savić je u sredu uveče stigao u Al Hilal gde su ga dočekali saigrači i stručni štab. Lacio je dobio obeštećenje u iznosu od 42 miliona evra, dok će iskusni srpski vezista za trogodišnji ugovor dobiti minimum 75 miliona evra, a u slučaju ostvarenih bonusa, ta cifra može da poraste čak do 90 miliona.
Britanski mediji, kao i najpoznatiji fudbalski insajder Fabricio Romano pišu da je Al Hilal podigao novac za obeštećenje za deset miliona evra, te nova ponuda za Mitrovićevu slobodu i potpis iznosi 40 miliona evra.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Zvanično: Rastali se Tadić i Ajaks!
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Zvanično – Sergej u Arabiji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala