- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan poveo, pa položio oružje i pred Šturmom

© Foto: Skrinšot/Jutjub/FK PartizanRikardo Gomeš
Rikardo Gomeš - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana poraženi su u poslednjem meču na pripremama u Austriji od Šturma, i to posle preokreta, rezultatom 2:1. Crno-beli su poveli preko povratnika Nemanje Nikolića, da bi Austrijanci izjednačili do odlaska na odmor, dok su u nastavku postigli još gol i slavili.
Dobro se držao i dobro je izgledao tim koji s klupe vodi Igor Duljaj u dvoboju sa austrijskim predstavnikom koji će se nadmetati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je na kraju ponovo poražen. Baš kao i protiv Bohemijansa (2:0).
Partizan je na pripremama u Sloveniji slavio protiv niželigaša Pesnice rezultatom 5:0, i Drave (3:0), ali je kasnije u dve ozbiljnije provere, oba puta položio oružje, što bi trebalo da bude jasna opomena pred izazove koji očekuju crno-bele na putu ka Ligi konferencija.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Zvanično: Rastali se Tadić i Ajaks!
Savršeno je počeo susret za crno-bele, s obzirom na to da je napadač Nemanja Nikolić koji je nedavno odbacio mogućnost da pređe iz Vojvodine na Kipar, i vratio se po četvrti put u Humsku, postigao efektan pogodak već u sedmom minutu.
Na asistenciju brzonogog Holanđanina Kvinsija Meniga zakucao je loptu pod prečku u bliži ugao za slavlje crno-belih. Šturm je stigao do poravnanja rezultata u 37. minutu posle jedanaesterca koji je prethodno skrivio Aleksandar Filipović, igrajući rukom u svom kaznenom prostoru. Siguran "s kreča" bio je Jakob Jančer, što je ujedno bio i rezultat posle prvih 45 minuta.
Na poluvremenu je Duljaj napravio dve izmene, izašao je Nikolić, ušao Andrija Pavlović, dok je Samed Baždar zamenio Nemanju Trifunovića. Nije se dugo čekalo na novi gol u mreži Partizana, kom je prethodila loša reakcija defanzivaca Partizana.
Naime, Ilić je u nameri da otkloni opasnost ispred svog gola, napucao Svetozara Markovića, a se od novog kapitena crno-belih odbila pravo u Partizanovu mrežu.
Partizan se posle poraza od Šturma vraća s priprema iz Slovenije u Beograd.
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Tadić je teren zamenio kancelarijom – šta se to „kuva“ u Amsterdamu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala