- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tadić je teren zamenio kancelarijom – šta se to „kuva“ u Amsterdamu?

© AFP 2023 / MAURICE VAN STEENDušan Tadić, Ajaks
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
Pratite nas
Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije i Ajaksa, centralna je tema u holandskim fudbalskim medijima. Prema njihovim navodima, desetka „kopljanika“ mogla bi da napusti klub, iako se u prošlosti pričalo i pisalo glasno o tome da će po završetku karijere ostati u Amsterdamu.
Ideja je od početka bila da organizator igre Ajaksa ostane da radi kao trener, prvo sa mlađim kategorijama, ali su se ti planovi po svemu sudeći izjalovili.
U psslednje vreme aktuelna je priča o tome da Bešiktaš želi da odvede Dušana Tadića, ali se on po tom pitanju nije oglašavao.
Ipak, u međuvremenu je holandski portal „Votetball“ koji je odlično upoznat sa dešavanjima u Ajaksu i oko njega, izašao u javnost s informacijom da je Tadić u društvu menadžera viđen u klupskim prostorijama na sastanku sa čelnicima slavnog holandskog kluba, dok je ostatak ekipe trenirao.
Tadić nije trenirao prethodna dva dana, što samo dodatno podgreva priče o tome da se nešto opasno „kuva“ u Ajaksu i da bi dve strane uprkos sjajnoj saradnjih u prethodnih nekoliko godina, potpuno neočekivano mogle da se rastanu ovog leta.
Nikola Jokić Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Jokićeva „metla“ je bila uzrok drame – a sve je samo blef samoproglašenog kralja
„Votetball“ piše da je tema sastanka na kom je bio direktor Ajaksa Sven Mislintat bio raskid ugovora. Iako se spekulisalo da bi i Tadić, baš kao i Sergej Milinković-Savić mogao da krene put Saudijske Arabije, realnija je priča da karijeru, ukoliko napusti Ajaks, nastavi u Turskoj u dresu Bešiktaša.
Navodno, Turci su voljni da ponude srpskom ofanzivnom vezisti i kapitenu Orlova platu između preko dva miliona evra po sezoni.
Momak rođen u Bačkoj Topoli pre 35 godina stigao je iz Sautemptona u Ajaks 2018. godine i odigrao je 296 utakmica za crveno-bele s Krojf Arene, postigao je 119 pogodaka uz 140 asistencija.
U sezoni 2020/21. proglašen je za igrača sezone u Eridiviziji, osvojio je tri titule, dva Kupa Holandije i Superkup Holandije.
Leonardo Bonući, Đorđo Kjelini - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Pukla ljubav posle 12 godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala