- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pukla ljubav posle 12 godina

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROLeonardo Bonući, Đorđo Kjelini
Leonardo Bonući, Đorđo Kjelini - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
Pratite nas
Trener Juventusa Masimilijano Alegri precrtao je prekaljenog defanzivca Leonarda Bonućija, koji je tokom 12 godina boravka u klubu iz Torina u dva mandata osvojio čak 17 trofeja.
I dalje nije poznat jasan razlog za takvu radikalnu odluku iskusnog stratega, da li su u pitanju godine, s obzirom na to da ih Bonući ima 36 ili je pak nešto drugo.
Bivši reprezentativac Italije koji je kako u nacionalnom timu, tako i u dresu torinske "stare dame" u tandemu sa Đorđom Kjelinijem činio bedem ispred gola, imao je prethodne sezone velikih problema sa povredama.
Samo 1.517 minuta u svim takmičenjima na 26 utakmica upisao je Bonući, kom ugovor sa Juventusom ističe 30. juna 2024. godine.
Prema pisanju italijanskih medija klub je saopštio Leonardu da neće putovati sa ekipom na pripreme u Sjedinjene Američke Države. Direktori "bjankonera" Kristijano Đuntoli i Đovani Mana posetili su defanzivca dok je bio na odmoru u Toskani.
Tada mu je saopšteno da više nije deo tehničkog projekta kluba, baš kao ni Veston Mekeni, Zakarija i Artur Melo, i da slobodno može da potraži novu sredinu.
Kako pišu mediji na Apeninima, bivši kapiten "stare dame" i osvajač evropske titule sa Italijom 2020. godine bio je šokiran kada je čuo vesti. Odlučio je da se pojavi na treningu u ponedeljak, ali na pripreme neće putovati.
Iskusni štoper koji je u prvom mandatu u Torinu boravio od 2010. do 2017. godine, posle čega je usledio "izlet" na jednu sezonu u Milan, zatim i povratak "kući", karijeru je počeo u Viterbezeu, igrao je čak i za Inter, branio je boje još Treviza, Pize, Đenove i Barija.
Mirko Ivanić, FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
SPORT
Majstor je ponovo pokazao da je majstor – za njega „čistka“ ne važi
SPORT
Ima nešto i u nauci o prezimenima – Kucka ugrizao protivnika na meču Lige šampiona /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala