- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ima nešto i u nauci o prezimenima – Kucka ugrizao protivnika na meču Lige šampiona /video/

Pratite nas
Svojevremeno kada se pojavio na velikoj sceni, slovački vezista Juraj Kucka izazvao je veliku polemiku. Mnogi su mu prezime čitali kao Kučka, iako se tako ne izgovara. Ipak, na meču kvalifikacija za Ligu šampiona iskusni fudbaler Slovana iz Bratislave je pokazao zašto je komotno mogao da bude Kučka - pošto je ugrizao protivnika!
Igrao se finiš prvog poluvremena na meču između Slovana i luksemburškog šampiona Hisperanža, a slovački reprezentativac završio je na travi u duelu sa protivničkim igračem Negom Ekofom.
Dok se momak iz Konga pridizao, besni Kucka (36) ga je zubima ugrizao za rebra i podsetio na Luisa Suareza koji je svojevremeno imao sličan incident sa našim Banetom Ivanovićem.
Ipak, slovački fudbaler je preterao u ovom duelu, a njegov potez zgrozio je i saigrače među kojima su i momci sa naših prostora Milan Borjan i Aleksandar Čavrić.

„Stvarno ga je ujeo, pa on je ludak“, prokomentarisao je novinar slovačke televizije Luboš Hlavena, koji je prenosio ovaj meč.

Juraj Kucka je, na intervenciju iz VAR sobe, odmah isključen zbog ovog poteza i neće moći da pomogne saigračima u revanšu u Luksemburgu sledeće nedelje, posle remija (1:1) u Bratislavi.
Potez slovačkog veterana nije se svideo ljubiteljima fudbala u njegovoj domovini koji su ga zbog ujeda protivnika na društvenim mrežama posle meča označavali kao vampira, kanibala i klovna.
Trener Slovana Vladimir Vajs kaže da je njegov igrač neopravdano isključen.
„Pokazali smo dobru igru posle neopravdanog isključenja Kucke. Nije bilo razloga za tako nešto i moram da skinem kapu momcima koji su igrali u drugih 45 minuta sa desetoricom. Sve je otvoreno, verujem da smo bolji tim i da ćemo proći u narednu rundu“, rekao je Vajs.
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Zvanično – Sergej u Arabiji /video/
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Zvezda u Rusiji pobedila i Turke – iz Sankt Peterburga se vraća sa trofejom! /video/
Detalj sa utakmice Partizan - Viktorija Plzenj - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
„Plakao sam kada sam odlazio iz Moskve – vratiću se“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala