- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Plakao sam kada sam odlazio iz Moskve – vratiću se“

© AP Photo / Darko VojinovicDetalj sa utakmice Partizan - Viktorija Plzenj
Detalj sa utakmice Partizan - Viktorija Plzenj - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
Pratite nas
Bivši reprezentativac Srbije Zoran Bambi Tošić, evocirao je uspomene na Moskvu u razgovoru za ruske medije. Brzonogi krilni napadač koji je proveo punih sedam godina u redovima CSKA, poručio je da je plakao po odlasku iz prestonice Rusije, kao i da će se jednog dana sigurno vratiti.
Preko 240 utakica za „armejce“ odigrao je Zoran Tošić, čime je ostavio neizbrisiv trag u CSKA Moskvi, baš kao i njegov prethodnik, još jedan Srbin - Miloš Krasić.
Zbog toga ne čudi što se Rusi i dalje interesuju gde je i šta radi Bambi Tošić, nekadašnji član Partizana, Mančester junajteda, Kelna, Tobola...
Iskusni 36-godišnji krilni fudbaler trenutno je član grčke Lamije, koju je na kraju prošle sezone efektinim golom na gostovanju Jonikosu sačuvao u elitnom društvu.
U razgovoru za ruski portal RB Sport, Tošić je otkrio kakvi su mu planovi, vezani za dalju karijeru.
„Pa, karijera je tek počela. Šalim se. Još godinu dana imam ugovor sa grčkom Lamijom. Želja mi je da nastavim da igram fudbal, uprkos tome što imam 36 godina. I dalje uživam u fudbalu i mnogo volim fudbal. Igraću dokle god mi zdravlje dozvoli“, počeo je razgovor Zoran.
Jedna od glavnih teza tokom dužeg razgovora, odnosila se na to da li je Tošić zagovornik teorije da su Srbi i Rusi braća zauvek.
„Osećao sam se odlično u Rusiji, to je moja kuća baš kao i Srbija. Plakao sam kao dete kada sam napušta Moskvu. Pričali smo u to vreme o novom ugovoru, ali se nismo dogovorili na kraju. Rastali smo se u prijateljskim odnosima, tako da kada budem završio karijeru nemam dilemu da ću se vratiti u taj grad“, iskren je Tošić, koji je zatim dodatno pojasnio na šta se odnosi njegov povratak u Rusiju.
„Želim da moja budućnost bude povezana sa CSKA, da se vratim u klub. Možda ću jednog dana biti savetnik, ili trener. I dalje ne znam čime ću se baviti po završetku karijere. U Moskvi sam proveo sedam godina, to je moj najdraži grad. Kada završim karijeru, prvo što planiram da uradim jeste da ću se vratiti u Moskvu", zaključio je Tošić.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Britanci pišu: Mitrović je spreman, čeka se Fulamovo „da“
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
U Novom Sadu trljaju ruke zbog Sergejeve odluke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala