- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Novom Sadu trljaju ruke zbog Sergejeve odluke

© AP Photo / Francisco SecoSergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Predsednik Lacija Klaudio Lotito prihvatio je ponudu Al Hilala za Sergeja Milinković-Savića od 40 miliona evra, a deo novca biće uplaćen i Vojvodini kao jednom od matičnih klubova srpskog fudbalera.
Prema pravilniku FIFA o solidarnosti Vojvodina će dobiti oko 1,2 miliona evra, a oko 800.000 će biti uplaćeno belgijskom Gentu.
Naime, prema pravilniku Međunarodne kuće fudbala (FIFA) osnovni matični klub, što je u slučaju Sergej Milinković-Savića Vojvodina, ima tri odsto prilikom svakog transfera fudbalera.
Prostom računicom, ako se uzme u obzir da se pominje obeštećenje u iznosu od 40 miliona evra, dođe se do zaključka da će „staroj dami“ srpskog fudbala pripasti suma od 1,2 miliona evra.
Kako je iskusni vezista Lacija i standardni reprezentativac Srbije ušao u poslednju godinu ugovora sa klubom iz Rima, tako je postalo jasno da obeštećenje više neće iznositi tako visoku cifru, kako se ranije spekulisalo o iznosima od čak 100 i 140 miliona evra.
Nema dileme da bi iznos bio manji da je Sergej odlučio da pređe u neki od klubova Starog kontinenta, dok bi u slučaju da ostane još šest meseci na Olimpiku, Sergej mogao bez obeštećenja da napusti Lacio.
Tada Novosađanima ne bi pripalo ništa, pa je jasno da su navijali da što pre dođe do realizacije transfera i toga da predsednik nebeskoplavih iz Rima Klaudio Lotito prihvati ponudu Al Hilala, što je i učinio.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
Sergej prelomio – da li će arapske pare odvesti Mitrovića daleko od velike pozornice?
FSS - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
Srpska deca će sa klupe na tribinu – stranci su postali Srbi!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala