- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sergej prelomio – da li će arapske pare odvesti Mitrovića daleko od velike pozornice?

© AP Photo / Zac GoodwinAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Prebogati vlasnici saudijskog Al Hilala ne prestaju da vrše potrese na evropskom tlu, a trenutno su u centru pažnje srpski fudbaleri. Posle Sergeja Milinković-Savića, ponuda je stigla i za golgetera Fulama Aleksandra Mitrovića.
Sergej je prelomio, hoće da napusti veliku pozornicu i da odustane od izazova zvanog Liga šampiona što ima zagarantovano sa Lacijom, dok ga predsednik Klaudio Lotito i dalje ne pušta. Smatra da je obeštećenje od oko 42 miliona evra premalo.
U jeku čitave te transfer priče, stigla je nova informacija, prema kojoj bi srpski reprezentativci mogli da postanu saigrači u Al Hilalu, jer je zov arapskih miliona stigao, izgleda i do Mitrovića.
Finansijski detalji za sada nisu poznati, ali je jasno da se radi o ozbiljnoj sumi. Kada je Sergej u pitanju, klub je za njega spremio platu od oko 20 miliona evra po sezoni, a u pitanju je trogodišnji ugovor.
Sasvim sigurno bi slične uslove dobio i najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Srbije, koji iza sebe ima fantastičnu sezonu u dresu Fulama.
Napadač Orlova i kluba iz Londona postigao je 38 golova u 128 utakmica, dok je prošle sezone 14 puta tresao mrežu na 24 prvenstvena susreta, brojka bi sigurno bila i veća da se nije susreo sa drakonskom kaznom i suspenzijom od osam utakmica zbog guranja sudije na Old Trafordu u Kupu Engleske.
Prema pisanju medija, Al Hilal je već poslao ponudu Fulamu, a identičan slučaj je i sa omalenim portugalskim čarobnjakom Bernardom Silvom iz Mančester sitija. I njega žele prebogati Arapi, koji ne štede novac, već Englezima nude obeštećenje od 70 miliona evra, dok Silvi spremaju trogodišnji ugovor „težak“ vrtoglavih 150 miliona evra.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
FSS - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
Srpska deca će sa klupe na tribinu – stranci su postali Srbi!
Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
Od nesuđenog „kapitalca“ za 140 miliona do arapskog bogatstva – kako su pare pojele motivaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala