- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od nesuđenog „kapitalca“ za 140 miliona do arapskog bogatstva – kako su pare pojele motivaciju

© AP Photo / Marco BuccoSrpski fudbaler Sergej Milinković Savić
Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Fudbaler Lacija i srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić (28) na korak je od prelaska u Al Hilal iz Saudijske Arabije, preneli su brojni italijanski i svetski mediji.
Srpski vezista ima ugovor sa rimskim klubom do 30. juna 2024. godine, predsednik Lacija Klaudio Lotito je izjavio da da bi voleo da produži saradnju, ali je dodao da neće sprečavati igrača ako bude želeo da napusti rimski klub.
Dnevnik „La Republika“ navodi da je rukovodstvo Al Hilala ponudilo reprezentativcu Srbije 20 miliona evra po sezoni (60 miliona za tri godine), a Milinković-Savić je pristao da nastavi karijeru u klubu iz Saudijske Arabije.
Takođe, ističe se da je ostalo da se dva kluba dogovore oko obeštećenja, a Lotito je navodno spreman da prihvati 40 miliona evra za srpskog fudbalera koji ulazi u poslednju godinu ugovora.
Podsetimo, predsednik Lacija je svojevremeno lično tvrdio da je odbio čak 140 miliona evra za Sergeja. Sada će morati da se zadovolji značajno manjom cifrom.
„Milinković-Savić nije na prodaju. Odbio sam 140 miliona evra za njega“, rekao je Lotito za „Rai Sport“ u maju prošle godine.
U ponedeljeak uveče je, pak, potvrdio da su Arapi ozbiljni u nameri da odvedu Srbina.
„Zvao me je i preklinjao da ga pustim. Hteli smo da mu produžimo ugovor i povećamo mu platu. Pokušavao sam do poslednjeg minuta da ga zadržim, ali kada čujete da igrač kaže kako je u pitanju lični izbor i da želi da ode, šta vi tu možete da uradite? Nisu u pitanju pare, već motivacija. Posle toliko vremena želi da promeni sredinu. Ako ode u Saudijsku Arabiju, onda će njegovi motivi biti isključivo finansijske prirode. Treba njega da pitate zašto“, poručio je Lotito, podsećajući da rimski klub očekuje nastup u Ligi šampiona od jeseni.
© Sputnik / Anton DenisovSergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Italijanski mediji navode da bi transfer SMS-a mogao da bude konačno realizovan u narednih nedelju dana, a nemački sajt Transfermarkt procenjuje da Srbin vredi negde oko 50 miliona evra.
Al Hilal je prošle sezone osvojio treće mesto u šampionatu Saudijske Arabije što se nikako ne poklapa sa njihovim ambicijama.
Zato su jako ušli u ovaj prelazni rok, pa su ugovore sa ovim klubom već potpisali Senegalac Kalidu Kulibali (Čelsi) i Portugalac Ruben Neveš (Vulvs), dok je za novog trenera imenovan njegov zemljak, trofejni trener Žorž Žezus.
Predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Lula negoduje zbog imenovanja legendarnog trenera za selektora: „Zašto nikad nije vodio svoju zemlju?“
Stadion FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Italijani: Late Lat odbio Crvenu zvezdu
Filip Kostić, Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Mudra „stara dama“ je tražila i dobila – UEFA izbacila Juventus iz Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala