- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Majstor je ponovo pokazao da je majstor – za njega „čistka“ ne važi

© Foto : FK Crvena zvezdaMirko Ivanić, FK Crvena zvezda
Mirko Ivanić, FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
Pratite nas
Crvena zvezda demonstrirala je moć na Pari turniru u Rusiji, gde je upisala sve tri pobede.Nad Zenitom (2:1), Fenerbahčeom (3:1) i Nefčijem (4:0), pa je jasno da novi trener Barak Bahar ima čime da bude zadovoljan. Stečena je jasna slika oko koga će se vrteti igra, ko će biti u startnih 11, dok ima i onih nezadovoljnih koji su izgubili mesto.
Upravo to je slučaj sa ljubimcem Delija Gelorom Kangom. Iako je kod Barakovih prethodnika Miloša Milojevića, Dejana Stankovića i Vladana Milojevića bio u startnoj postavi s jasno definisano ulogom u tranziciji lopte, sada je završio „na marginama“.
Prema pisanju pojedinih medija, Izraelac poznat po „čeličnoj ruci“ i tome da olako otpisuje igrače koje ne vidi u svojim taktičkim zamislima ili ne ispunjavaju doslovce ono što se od njih traži na terenu, saopštio je Gaboncu da može da potraži novi klub, ili da se zadovolji sporednom ulogom.
Nešto slično već je doživeo i Aleksandar Katai, kom je Bahar po samom dolasku poručio da će morati dobro da poradi na fizičkoj spremi kako bi sačuvao bitnu ulogu u njegovoj Zvezdi, ili da se spremi za drastično manju minutažu.
Kreativca iz Srbobrana koji sa loptom zna, i može apsolutno sve, nismo imali priliku da gledamo na turniru u Rusiji, a razlog je zdravstvene prirode jer ima problema sa leđima, pa je ostao na terapijama u Beogradu.
Bahar se predstavio zvezdaškoj javnosti brojnim krupnim rezovima, ali i pobedama, pa je jasno da mu niko ništa ne zamera, već svi kojima je crveno-bela boja u srcu, zadovoljno trljaju ruke.
Precrtao je (o)lako bivšeg kapitena Milana Borjana, kog je klub poslao na pozajmicu u Slovan iz Bratislave, ista poruka odnosila se na Slavoljuba Srnića i Marka Gobeljića, a sada je „na ledu“ i Gelor Kanga.
„Prodao" je veliki broj lopti protiv Zenita, što je ruskom šampionu otvorilo prostor za kontranapade, što se uopšte nije dopalo Baraku Baharu. Za razliku od toga meča gde je Gabonac dejstvovao na mestu zadnjeg veznog u tandemu sa Stamenićem, dok su ispred njih bili Mitrović, Ivanić i Olajinka, preselio ga je na klupu. Stamenić, Kangva i Ivanić su uspeli da ispune ono što je od njih zahtevao temperamentni Izraelac.
Upravo je srpski fudbaler i bivši crnogorski reprezentativac Mirko Ivanić čovek od kog u velikoj meri zavisi igra crveno-belih. Bar se tako stekao utisak tokom boravka u Rusiji, gde je ostavio fantastičan utisak u svakom smislu. Ivanić je postigao gol u sva tri meča na Pari turniru.
Prvo protiv Zenita za vođstvo, zatim je načeo i mrežu Nefčija, da bi krug zatvorio protiv Fenerbhačea, kada je u 39. minutu duplirao prednost srpskog šampiona.
I jasno je Baraku da je iskusni vezista kog je svojevremeno s Marakane pošto poto hteo da odvede slavni Milan, želego ga je, al' ga nije dobio i Panatinaikos, izuzetno bitan „šraf u mašineriji“. Da je fantastično fizički pripremljen, da je tehnički gotovo savršen i da „sve vidi“ na terenu.
Odlično Ivanić sarađuje sa novajlijama Piterom Olajinkom i Žan-Filipom Krasoom, koji je takođe ostavio odličan utisak u dosadašnjem toku priprema i čini se, da će prestavljati pravo pojačanje za Zvezdu u pohodu na Evropu i odbranu titule Superlige i Kupa Srbije.
Jedno je sigurno, Barak se ne lidi da precrta nekog igrača uprkos starim zaslugama, a čini se da je to pravi recept za neku novu Zvezdu, koja igra visok presing od početka meča i „davi“ rivala do greške, a onda konkretno ide napred da postigne gol.
Pogodak koji je Piter Olajinka postigao protiv Fenerbahčea u 21. sekundi, jasna je potvrda direktnog i ofanzivnog fudbala koji preferira Izraelac na radost kompletne zvezdaške javnosti.
SPORT
Ima nešto i u nauci o prezimenima – Kucka ugrizao protivnika na meču Lige šampiona /video/
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Zvezda u Rusiji pobedila i Turke – iz Sankt Peterburga se vraća sa trofejom! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala