- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokiću se nameće saigrač po meri – o „pomračenju“ centra Dalasa bruji svet /video/

© Tanjug / Lynne SladkyMajami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica
Majami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Izuzetno uzbudljivi mečevi u NBA Letnjoj ligi u noći između petka i subote, gde su se u centru pažnje našli Hanter Tajson iz Denvera, zbog umeća, i centar Dalasa Markus Bingem koji je doživeo totalno pomračenje svesti i zakucao je loptu kroz obruč svog tima!
Amerika dugo nije videla ništa slično. Neshvatljiv potez Bingema koji je i ove, baš kao i prethodne godine dobio priliku od Dalas Maveriksa da se pokaže u Letnjoj ligi. Prošle godine mučila ga je povreda zgloba koja ga je udaljila od parketa, samim tim i od G lige i Teksas Ledžendsa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Đoković odlučio – igraće za Srbiju!
Sada je Markus dobio novu priliku da pokaže šta zna i sve je upropastio. U finišu susreta koji je Dalas, srećom po njega, ubedljivo dobio (112:91), Bingem je, pri rezultatu 104:78 na tri minuta i 50 sekundi, dobio loptu od saigrača. Bio je na liniji za tri poena, nešto malo iza nje, i ništa tu ne bi bilo čudno da umesto ka košu Indijane, nije se zatrčao ka svojoj polovini i zakucao na sopstveni koš!
Saigrači, trener i kompletan stručni štab, baš kao i navijači u dvorani i protivnički košarkaši ostali su u šoku zbog takvog poteza. Nisu računati poeni, pošto su arbitri reagovali, dodelivši loptu Pejsersima zbog prenošenja lopte natrag na svoju polovinu.
Da agonija bude još veća, Marku je i drugu utakmicu u Letnjoj ligi završio bez poena, pa je jasno u kom pravcu trenutno idu stvari.
Za razliku od njega, Denver i Nikola Jokić bi mogli ozbiljno da profitiraju za narednu sezonu jer se 23-godišnji Tajson Hanter ozbiljno nameće Majklu Melounu. Momak koji je igrao na koledžu za Klemson Tajgerse ubacio je 31 poen u trijumfu Denver nad Majami Hitom 112:81.
Ali, nije veliki broj poena ključan za njegovu priču, već to što je šutirao iz igre 11/13, ubacivši čak sedam trojki, većinu iz samog ćoška, a poznato je da Jokić voli da ima trojkaša u ćošku za asistenciju, te je jasno da mu se „namešta“ savršeno pojačanje.
To je slučaj s jednim od procentualno najboljih trojkaša prošle sezone u NBA ligi - Kentavijusom Kaldvel-Poupom, vlasnikom dva šampionska prstena. Prekaljeni šuter koji je imao 45 odsto procenata ubačenih trojki, ostao je uskraćen za takmičenje u brzom šutiranju trojki, a sada bi mogao da dobije konkurenciju jer je Hanter Tajson bio centralna figura u demoliranju Majamija.
Hanter je izabran kao 37. pik u drugoj rundi NBA drafta 2023. godine.
Kada su u pitanju srpski košarkaši koji nastupaju u Letnjoj NBA ligi u Las Vegasu, Filip Petrušev i Tristan Vukčević nisu bili na parketu. Filadelfija, čiji je član Petrušev, izgubila je od Los Anđeles Klipersa - 102:91, dok je Vukčevićev Vašington savladao Oklahomu 105:89.
Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Partizan se oprostio, Dalas pozdravio Dantea – poznata i plata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala