- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan se oprostio, Dalas pozdravio Dantea – poznata i plata

© Foto : ABA liga / Igokea / Marija VurunaDante Egzum
Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Jedan od najboljih košarkaša Partizana prošle sezone Dante Egzum i zvanično je predstavljen kao novi član Dalas Maveriksa. Crno-beli su se oprostili od Australijanca, dok je poznato koliko će godišnje zarađivati u Sjedinjenim Američkim Državama.
Miljenik Grobara Dante Egzum dizao je publiku na noge atraktivnim zakucavanjima i bio čovek od poverenja Željka Obradovića. Ipak, crno-beli nisu mogli da zadrže u svojim redovima nekadašnjeg petog pika na NBA draftu.
Plejmejker koji je u Evropi osim Partizana branio i boje Barselone, odlučio se za povratak u NBA ligu, gde će za dve godine ugovora sa Dalas Maveriksima inkasirati 6,1 miliona dolara.
„Dante, hvala! Partizan će uvek biti tvoja kuća! Srećno u nastavku karijere“, glasila je objava KK Partizan na društvenoj mreži Tviter.
U isto vreme oglasio se i Dalas koji je poželeo dobrodošlicu 28-godišnjem Australijancu.
Egzum koji je 2014. godine izabran od Jute kao peti pik na draftu, proveo je tamo pet sezona, posle čega je prešao u Klivlend. Dve godine bi je član Kavalirsa, da bi usledio odlazak u Evropu. Prvo potpis za Barselonu, a kasnije i za beogradske crno-bele gde je ušao u srca navijača neverovatnom požrtvovanošću, pametnom igrom i fantastičnim zakucavanjima.
Dante Egzum osvojio je s Partizanom trofej ABA lige posle čega mu je na parketu devojka pokazala sliku ultrazvuka, te je saznao da će postati roditelji. Nepune dve nedelje kasnije usledile su užasne vesti, jer je u Americi u 61. godini preminuo njegov otac Sesil.
Džoel Bolomboj - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Drugo Zvezdino pojačanje u danu – i to sa ruskim pasošem
Goran Dragić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Javio se Goran Dragić i otkrio glavnu želju: Pregovaram sa nekoliko klubova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala